Sporting Trigon wint korfbalderby overtuigend van Velocitas

De korfbalderby tussen het Leiderdorpse Velocitas en het Leidse Sporting Trigon werd zaterdag overtuigend gewonnen door de Leidenaren. In sporthal De Does werd het 17-30. Een verrassende overwinning voor Trigon, dat in de veldcompetitie een klasse lager speelt.

Pam Straathof. (Foto: PR / Sporting Trigon).

Velocitas promoveerde afgelopen jaar naar de 1e klasse in de zaal en daardoor is Velocitas – Trigon dit seizoen een ‘nieuwe’ derby. Trigon begon sterk aan de wedstrijd door binnen 30 seconden de score te openen. Met rust stond het al 8-16. Na rust ging Trigon op dezelfde voet verder. Waar Velocitas af en toe een punt scoorde met éénschotsaanvallen, leverde Trigon vaak series van twee af. De laatste score werd gemaakt door Pam Straathof, die dit seizoen voor het eerst in de hoofdmacht uitkomt. Zij besloot de partij met duidelijke cijfers: 17-30.

Leiden Leiderdorp Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×