Leendert Dompeling met burgemeester Driessen en zijn broer en zussen (foto: J.P. Kranenburg).

Koninklijke onderscheiding voor 'gouden' vrijwilliger

Al meer dan vijftig jaar zet Leiderdorper Leendert Dompeling (89 jaar) zich in voor zijn medemens. Voornamelijk met de bezorging van maaltijden. Trouw en stipt, zijn de kwalificaties. Zelf noemt hij het allemaal heel gewoon. Burgemeester Driessen mocht in het gebouw van welzijnsorganisatie Pluspunt de versierselen opspelden.

Het hele festijn was georganiseerd door de broer van Leendert, Gijsbert Dompeling die zo trots als een pauw is op de vrijwilligersloopbaan van zijn broer.

Gerry van Bakel in gesprek met Leendert Dompeling.

Ria Laman was jarenlang coordinator vrijwilligers bij Pluspunt en kende Leendert als een zeer trouwe vrijwilliger waar zij geen omkijken naar had. “Dat soort mensen is het goud van een organisatie.

Gerry van Bakel in gesprek met Ria Laman.

Leendert Dompeling zelf hoopt in het nieuwe jaar gewoon door te kunnen gaan met het bezorgen van maaltijden.

Gerry van Bakel in gesprek met Leendert Dompeling.

Welzijnsorganisatie Pluspunt gaat zijn deuren sluiten in Leiderdorp. Hun taken worden overgenomen door welzijnsorganisatie Incluzio. Veel van de activiteiten zullen gewoon doorgaan en ook veel vrijwilligers maken de overstap. Pluspunt directeur Mirjam Muller zegt het jammer te vinden dat Pluspunt verdwijnt, maar dat ze blij is met alle steunbetuigingen vanuit het dorp. “We kijken met een goed gevoel terug op wat we in Leiderdorp hebben bereikt.”

Gerry van Bakel in gesprek met Pluspunt directeur Mirjam Muller.

 

 

 

 

Advertentie

Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×