Leiderdorp neemt afscheid van opgestapte wethouder Gardeniers

Inwoners en andere belangstellenden namen vandaag afscheid van de eind november opgestapte CDA-wethouder Jeff Gardeniers. Tijdens die afscheidsreceptie werd hij toegesproken door burgemeester Laila Driessen. Gardeniers viel zes maanden na zijn installatie over de herontwikkeling van de Menswording-locatie aan het Heelblaadjespad. Hij stuurde een vertrouwelijke mail die de beoogde ontwikkelaar aan het college stuurde door aan onder andere zijn eigen fractie. Dat werd hem dermate nagedragen dat hij geen basis meer zag om door te gaan.

Gardeniers wordt opgevolgd door Daan Binnendijk die eerder wethouder was in zijn woonplaats Rijnsburg, de gemeente Katwijk en onlangs nog in Voorschoten. Binnendijk wordt maandag in de raadsvergadering officieel voorgedragen door het CDA Leiderdorp. Volgende week volgt ook een toelichting op de nieuwe portefeuilleverdeling.

Maandagavond is in ons programma Politiek071 een afscheidsinterview van IJsbrand Terpstra met de afgetreden Jeff Gardeniers te beluisteren.

Delen
heropening sligro Leiden

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline