Voorschoten wordt kinderpardongemeente

In een motie heeft de Voorschotense raad het college opgeroepen om kinderpardongemeente te worden. Het steunt hiermee een landelijk initiatief van DeGoedeZaak en Defence for Children. Daarin wordt de Tweede Kamer opgeroepen om te komen tot een ruimhartiger kinderpardon voor kinderen die minimaal vijf jaar in Nederland wonen. Voorschoten is hiermee de 135e kinderpardongemeente.

De motie werd gesteund door alle partijen behalve de fractie Van Herk en de VVD. “Het gaat hier om landelijk beleid en daar moeten we ons aan houden”, legt Sjoerd van der Dool, fractievoorzitter van de VVD, uit. “We praten er wel over met de VVD-fractie van de Tweede Kamer en daar geven we ook aan dat we graag aanpassingen zien van het kinderpardon.”

Verslaggever Lieuwe van Slooten sprak met VVD-fractievoorzitter Sjoerd van der Dool

D66-fractievoorzitter Adriaan Andringa vindt het wel een taak van de gemeente om zich over het kinderpardon uit te spreken. “We zijn als gemeente verantwoordelijk voor de jeugdhulp en dit is een onderdeel daarvan”, zegt Andringa die het ook bij de landelijke afdeling van D66 heeft aangekaart. “Dat is het voordeel van een landelijke partij zijn. Wel ligt het ingewikkeld, want we zitten daar in een coalitie.” Of het kinderpardoninitiatief van de gemeenten uiteindelijk gaat helpen weet Andringa niet. “Ik hoop van harte dat er wat aan gedaan wordt.”

Verslaggever Lieuwe van Slooten sprak met D66-fractievoorzitter Adriaan Andringa

Advertentie

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×