Verhuizen van sleutelstad naar hoofdstad

De sleutelstad Leiden is prachtig en er is veel te doen. Vooral veel studenten trekken hier in als ze beginnen aan hun studie er zijn namelijk veel studentenverenigingen en in oktober is er Leidens ontzet waarbij het overal in de stad feest is. Misschien herken jij jezelf als zo’n student. Maar na de studie begint het echte leven en veel afgestudeerden kiezen ervoor om dan naar Amsterdam te verhuizen. Waarom het nou zo leuk is om in Amsterdam te wonen vertellen wij je in dit artikel.

Banenaanbod

Tja, het is geen geheim dat er in Amsterdam veel banen zijn voor jongvolwassenen die graag ervaring op willen doen binnen hun vakgebied. Er zijn veel grote bedrijven in Amsterdam en die kunnen altijd wel een nieuwe frisse kijk op de gang van zaken gebruiken. Daarnaast leren starters veel van grote bedrijven omdat ze hier in het diepe gegooid worden en kunnen kijken hoe het reilen en zeilen gaat binnen een grote organisatie. Naast grote bedrijven zijn er in Amsterdam ook veel startups te vinden waarvan je minstens zoveel kan leren. Door te werken bij een jong bedrijf krijg je veel ruimte om eigen ideeën door te voeren omdat er nog geen vaste protocollen zijn. Al met al is het banenaanbod in Amsterdam ruim en is er veel te leren voor iemand die net is afgestudeerd.

Netwerken

Amsterdam is naast een stad waar je veel werkervaring op kunt doen ook een goede stad om te netwerken. Er zijn veel ondernemers waar je gemakkelijk mee in contact komt in bijvoorbeeld het uitgaansleven of bij het bedrijf waar je werkt. Veel van deze ondernemers zijn uit andere landen waardoor ook de internationale banenmarkt voor jou opent. Daarnaast is het altijd handig om internationale contacten te hebben voor eventuele samenwerkingen in de toekomst. Waar je ook heen gaat in Amsterdam, je komt altijd interessante mensen tegen.

Bruisend

Net als in Leiden is er in Amsterdam ontzettend veel te doen. Zo kan je schommelen bovenop de ij-toren of een eindje varen door de grachten. Ook het uitgaansleven is druk en gezellig net als in leiden. Dat is fijn voor de jongvolwassenen die in Amsterdam komen wonen want op die manier hoeven ze nog geen afstand te doen van het uitgaansleven. Afgestudeerd zijn betekent immers niet dat je meteen je wilde haren bent verloren. Hieronder noemen we een paar dingen op waarvan jij nog niet wist dat je ze in Amsterdam kon doen:

  • Een bezoekje brengen aan de poezenboot. Je kan in Amsterdam een stukje varen en tegelijkertijd knuffelen met katten. Ideaal toch?
  • Een drankje doen bij de SKYY bar. Hier kun je genieten van het uitzicht terwijl je een cocktail drinkt.
  • Zwemmen bij het W-hotel. Hier kun je midden in de stad zwemmen op het dak van een hotel. Je betaalt geen entree maar slechts voor verplichte consumptie.

Mooie stad

Naast dat er in Amsterdam net zo veel leven zit als in Leiden is onze hoofdstad op het gebied van uiterlijk eveneens vergelijkbaar met Leiden. Amsterdam heeft veel mooie grachten en oude straten en gebouwen. Ook zijn er mooie parken waar je in de zomer met een paar vriendin in de zon kunt zitten of in de herfst een mooie wandeling kan maken. Waar je ook loopt in Amsterdam, er is altijd een mooi uitzicht.

Verzamelen

Ben jij nog student maar weet jij al zeker dat je na je studie naar Amsterdam wil verhuizen. Begin dan alvast met het verzamelen van spullen. De spullen uit je studentenkamer zijn namelijk niet genoeg om een huis mee te vullen en alles in een keer aanschaffen is behoorlijk prijzig. Maak daarom een lijstje van alle spullen die je nog nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een eigen stofzuiger, eettafel met stoelen, een bank, etc. Die je kunt bewaren bij je ouders of in een gezamenlijke berging. Je zou dit zelf stukje bij beetje kunnen kopen of spullen van je lijst voor je verjaardag vragen. Op die manier heb je geen geld-stress als je net intrekt in je nieuwe woning.

Plannen

Heb jij al concrete stappen ondernomen en ga je binnenkort naar Amsterdam verhuizen? Zorg dan dat je dat ook zonder stress doet door een verhuisbedrijf uit Amsterdam in te huren. Op die manier weet je dat de grote verhuiswagen zonder problemen door de smalle straten komt. Verhuizers van een verhuisfirma uit Amsterdam zijn namelijk bekend met de stad en weten precies hoe ze het best kunnen rijden. Zo breng jij veilig je spullen van sleutelstad naar hoofdstad.

Advertentie

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×