Darwin, Dickens en circusartiesten

Winterverhalen in het Pieterskwartier, Galerie Zône, het boek ‘Darwins engelen en Groot Kerstcircus Leiden in de uitzending van Cultuur071 van zaterdag 15 december.

Fredt Moers, voorzitter van de Ondernemersvereniging Pieterskwartier is onze eerste gast. In het kader van de WinterWonderWeken wordt het Pieterskwartier dit weekend ondergedompeld in de stijl van ‘A Christmas Carol’ naar het beroemde boek van Charles Dickens. Terug naar het jaar 1850 met zijn Victoriaanse sfeer, gevormd door een decor van straattheater en de Kerstmarkt.
https://www.visitleiden.nl/nl/uitagenda/winterverhalen-pieterskwartier
https://www.visitleiden.nl/nl/ontdek-leiden/specials/winter-wonder-weken

 

Frida van der Poel en Janna Geesink, van Galerie Zône, een vereniging van 11 kunstenaars en vormgevers. Frida is meubelmaker en Janna is edelsmid. Bij ons in de studio vertellen ze over de activiteiten rondom Galerie Zône en het belang van het voortbestaan van de organisatie. Door middel van crowdfunding en donaties kan je een financiële bijdrage leveren onder rekeningnummer: NL64INGB0004563397, ten name van Zône Vereniging voor Toegepaste Kunst , onder vermelding van ‘Zône pakt door’.
http://www.galeriezone.nl/home.html

 

Onze volgende gast is Norbert Peeters. In november dit jaar heeft hij samen met Tessa van Dijk het boek ‘Darwin’s Engelen’ gepubliceerd, een bundel met verhalen over 10 vrouwen die belangrijk zijn geweest voor het werk van Charles Darwin. Deze vrouwen braken met het Victoriaanse ideaalbeeld van de vrouw, door zich te mengen in de academische wereld.
http://botanischefilosofie.nl/norbert-peeters/
https://www.atlascontact.nl/boek/darwins-engelen/

 

Tot slot Peter Mullens, organisator van Het Groot Kerstcircus Leiden op de Lammermarkt. Een echt familiecircus dat van 21 december tot en met 30 december, iedere dag 2 voorstellingen speelt. Speciaal voor Leiden en ook alleen in Leiden te zien. Het circus gaat nu 7,50 korting geven op alle entreekaarten, omdat dit circus voor het eerst in Leiden staat. Kaarten zijn al een maand online verkrijgbaar, maar vanaf morgen gaat ook de circuskassa open. Mensen die inmiddels online gekocht hebben, krijgen op vertoon van hun ticket aan de circuskassa het prijsverschil terug.
https://www.grootkerstcircusleiden.nl/

 

Check voor de complete (kerst)muziekagenda http://muziekgezien.blogspot.com en luister de gehele uitzending via onderstaande link.

Cultuur Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×