(Foto's: Emile van Aelst)

Paarse Vrijdag weer groots gevierd op Vlietland College

De tweede vrijdag van december is Paarse Vrijdag. Op veel middelbare scholen gaan leerlingen deze dag paars gekleed om solidariteit met hun LHBT, lesbische, homo, biseksuele of transgender medeleerlingen te betuigen. Op het Vlietland College wordt elk jaar Paarse Vrijdag groots gevierd en vormt het slotstuk van de week van respect. De hele week hebben leerlingen gastlessen gehad van onder andere een lid van het COC, een voormalig dakloze, een conducteur en wijkagent Eric van Dommelen. Vrijdag hing de regenboogvlag uit, was de school versierd met paarse ballonnen en stonden er kraampjes in de school met paarse nagellak, haarlak en polsbandjes. In de pauzes draaiden de school DJ’s Niels en Vincent.

Wethouder onderwijs, Paul Dirkse kwam in de grote pauze langs samen met D66 fractievoorzitter Vahit Köroglu en de raadsleden, Amela Halilovic, Sander van Diepen en fractieassistent Laura van Dijk, ook dominee Ad Alblas was naar het Vlietland College gekomen.

Aan het slot van de pauze onthulde de wethouder in de hal de ‘Grondwet’ van het Vlietland College. Op dit bord staan de gedragsregels waar iedereen op school zich aan dient te houden.

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×