(Archieffoto: Sleutelstad).

ZVL-1886 zakt af in waterpolo Eredivisie

De mannen van ZVL-1886 hebben het jaar in mineur afgesloten. In eigen bad werd de laatste wedstrijd van 2018 verloren. De punten gingen mee met Schuurman BZC naar Borculo: 9-11. De ploeg van Niels Joor zakte daardoor naar de achtste plaats, een plek die nog net genoeg is voor de play-offs aan het einde van de competitie.

Belangrijker is echter wat meer lucht te krijgen richting de staartgroep, want het gaatje slonk tot drie punten. Aan de andere kant is de ‘afstand’ naar het linker rijtje slechts één puntje.

In de eerste helft was ZVL de bovenliggende partij, al kon er nooit echt afstand worden genomen van BZC. Bij de rust was het 7-6 na een gelijk opgaande eerste helft. In de tweede helft leek echter het doel van de ploeg uit de Achterhoek dichtgetimmerd. De thuisploeg scoorde niet en de kleine voorsprong werd door BZC omgebogen in 7-11. De treffers van Mark Visser en Roeland Spijker in de slotfase konden de nederlaag van ZVL niet meer voorkomen.

ZVL-1886 – Schuurman BZC 9-11 (4-3, 3-3, 0-3 en 2-2).
Doelpunten ZVL: Roeland Spijker 2, Stan van Ruiten 2, Omar Qachach, Jasper Haasnoot, Tim van der Meer, Yannick van den Burg en Mark Visser.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×