Cees Ahsmann overhandigt het wedstrijdshirt aan Michel Kappen van SWI. (Foto: PR).

SWI tekent voor drie jaar als hoofdsponsor van DIOK

Scotch Whisky International (SWI), een beleggingsmaatschappij die in single malt whisky belegt, heeft een driejarig hoofdsponsorcontract afgesloten met rugby ereklasser DIOK.

“Net als DIOK staan we als Scotch Whisky International voor duurzaamheid en langdurige samenwerking. Dat reflecteert eigenlijk ook in de beleggingsproducten die we aanbieden”, vertelt oprichter Michel Kappen van SWI. “We hebben bij het ondertekenen van de sponsorovereenkomst dan ook direct een intentie voor de langere termijn uitgesproken. Wat mij betreft blijven we het komende decennium aan elkaar verbonden”.

Kappen wil met de sponsorovereenkomst helpen om het rugby in Nederland naar een hoger platform te brengen. “Dat willen we met name omdat we ons verbonden voelen met de rugbywaarden als organisatie. Alle elementen die belangrijk zijn komen samen in deze sport: respect, snelheid, tactiek, onverzettelijkheid, samenwerking, het is een sport waar piepen geen optie is.”

Rugby-brede investering
“De middelen die via de nieuwe hoofdsponsor beschikbaar komen voor DIOK komen niet alleen ten goede aan het ereklasse team dat momenteel derde staat in de kampioenspoule. Kappen: “Als SWI vinden we het belangrijk dat er rugby-breed geïnvesteerd wordt. Er is dan ook besloten dat een deel van de sponsoring naar de basis van de club gaat, om de sport vanuit onder te versterken”.

DIOK-voorzitter Cees Ahsmann is erg gelukkig met de nieuwe hoofdsponsor: “Over de gehele breedte stelt de overeenkomst DIOK in staat om extra investeringen te doen in bijvoorbeeld de jeugdopleidingen door het inhuren van buitenlandse trainers en het opzetten van een rugbyschool. Het fundament van de sport wordt hiermee verder versterkt. Dat is geweldig mooi voor onze prachtige sport”.

SWI wil de komende jaren bijdragen aan de rugbysport in het geheel. Kappen: “Nu gaat een groot deel van de sponsoring naar DIOK, maar het is de bedoeling dat we de komende jaren veel breder aanwezig zullen zijn, ook richting de bond en andere rugbyclubs. We willen rugby in het geheel naar een groter platform helpen trekken”.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×