(foto's: Gerry van Bakel)

Leidse waterpolovrouwen trappen eigen toernooi goed af

ZVL-1886 pakte met 7 tegen 4 de winst tegen de Franse waterpolosters uit Lille. Een droomstart voor het eerste internationale waterpolotoernooi in Leids zwemwater. Drie jaar is er gewerkt en geknokt achter de schermen om deze primeur mogelijk te maken. Topwaterpolo Leiden wil daarmee Leiden op de kaart zetten en het dames I team een goede voorbereiding bieden op de Europacup.

Topwaterpolo Leiden-voorzitter Marco Spee is hartsikke blij met de eerste zege van de ZVL-vrouwen op LUC Métropole uit Lille. Een sportief succes is mooi meegenomen, maar Spee hoopt vooral op volle tribunes. “Dan kunnen we het volgend jaar weer organiseren”, zegt hij. “Dus kom allemaal een kijkje nemen bij topsport in zwembad de Zijl.”

Gerry van Bakel in gesprek met Topwaterpolo Leiden-voorzitter Marco Spee.

Voor coach Jacob Spijker is de winst in de eerste partij ook een aardige opsteker. “Het is een geweldig toernooi om te laten zien wat Leiden in huis heeft en een hele goede training voor het team. Maar dit team gaat altijd voor de winst.”

Gerry van Bakel in gesprek met ZVL-1886 coach Jacob Spijker.

Speelster Marianne de Groot is blij met de winst in de eerste wedstrijd. “We hebben echt als team deze prestatie neergezet.”

Gerry van Bakel in gesprek met ZVL-1886 speelster Marianne de Groot.

Zaterdag 5 januari speelt BVSC-Zugló uit Budapest tegen LUC Métropole om 9.30 uur. Daarna neemt ZVL 1886 het op tegen CN Sant Andreu uit Barcelona. ’s Avonds om 19.00 uur treden de Franse vrouwen aan tegen de Spaanse ploeg en volgt de wedstrijd tussen ZVL-1886 tegen de Hongaren. Op zondag volgen dan twee finales, om plaats 3 en 4 om 10.30 uur en om 13.00 uur de grote finale om de eerste en tweede plaats. Kom naar zwembad De Zijl aan de Paramaribostraat.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×