In Kaapstad (Zuid-Afrika) is de Leidse geneeskundestudent Gigi Gil uitgeroepen tot 'de beste spreker van de wereld voor mensen met Engels als tweede taal'. (Foto: PR).

Leidse student wordt 'beste spreker van de wereld'

Op het Wereldkampioenschap Debatteren voor Universiteiten (WUDC) in Kaapstad is de Leidse geneeskundestudent Gigi Gil uitgeroepen tot ‘de beste spreker van de wereld voor mensen met Engels als tweede taal’. Samen met een medestudent nam ze deel aan het WK namens de Universiteit van Oxford, waar ze op dit moment studeert.

Het WUDC wordt jaarlijks georganiseerd en trekt meer dan 800 deelnemers van 250 universiteiten over de hele wereld. In verschillende rondes strijden duo’s tegen elkaar tijdens debatten over allerhande stellingen. Door loting werd bepaald welk team welke kant van het debat vertegenwoordigt, zodat het ook voorkomt dat deelnemers niet hun eigen mening uitdragen. Dat is van belang omdat de winnaar bepaald wordt op basis van de kwaliteit van de gekozen argumenten.

Achtste finale
Vanuit Nederland namen twee duo’s deel. Namens Universiteit Leiden waren David Metz en Marike Breed in Kaapstad, vanuit Amsterdam namen Zeno Glastra van Loon en Lana Moss deel. Het Leidse duo behaalde een vijfde plek in de categorie ‘Engels als tweede taal’, waarna ze doorgingen naar de open categorie. Daar strandden ze uiteindelijk in de achtste finale. Het duo uit Amsterdam moest genoegen nemen met een 47ste plek in de categorie ‘Engels als tweede taal’.

Beste spreker
Gigi Gil nam samen met medestudent Tommy Peto deel in de open categorie, waar het duo de kwartfinales behaalde. Door de jury werd Gil op basis van haar optreden op het WK daarnaast uitgeroepen tot beste spreker met Engels als tweede taal.

Volgend jaar wordt het WUDC wederom georganiseerd, dan in Bangkok (Thailand).

Leiden Science


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×