(Foto's: Leiden Atletiek).

Eerste keer RaceRunners bij Runnersworld Leiden Nieuwjaarsloop

Aan de Runnersworld Leiden Nieuwjaarsloop deden gisteren maar liefst 1200 lopers mee. De vierde wedstrijd van het Zorg & Zekerheidcircuit voerde de lopers door de Leidse Hout en de Merenwijk voor 5, 10 of 15 kilometer. Dit jaar deden er voor het eerst RaceRunners mee, die met behulp van hun loopvoertuig 60 of 400 meter op de atletiekbaan aflegden.

Op de kortste afstand waren er podiumplaatsen voor thuislopers Marco van Erp en Romanee Buddenbohmer. Van Erp kwam een handvol seconden te kort op de winnaar Wouter Heinrich uit Amsterdam. Buddenbohmer zag Silke Schmidt en Jolijn Swager voor zich finishen. Op de 10 kilometer waren triathleet Lorenzo Sinteur en Nathalie Klaassen de snelsten. Steff Overmars hield Leiden Atletiek atleet Maarten Jumelet van de winst op de 15 kilometer. Clubgenoot Saskia Heijen moest op de langste afstand Belinda Dubbeldam van de Leiden Road Runners voor zich dulden.

Nieuw dit jaren waren de races voor RaceRunners. Een enthousiast publiek leefde flink mee met de atleten met een beperking die op de baan 60 en 400 meter aflegden in hun stoere loopvoertuigen, opgejut door speaker
Teun de Reede. Een mooi initiatief om letterlijk iedereen op de eerste zondag van 2019 van de loopsport te laten genieten.

Uitslagen:
http://www.zorgenzekerheidcircuit.nl/uitslagen/uitslagen20182019/index.html

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×