Iemke van Dijk (rechts) laat foto's van het werk zien waarmee ze vandaag naar China vertrekt. (Foto's: Chris de Waard).

Leidse kunstenaar exposeert op Stijl-tentoonstelling in China

Beeldend kunstenaar Iemke van Dijk vertrekt vandaag naar de Chinese stad Wuhan waar ze samen met kunstenaars uit verschillende landen haar werk laat zien op de tentoonstelling De Stijl and the Future, between China and Europe‘. “Het is natuurlijk extra leuk dat ik uit Leiden kon waar Van Doesburg de Stijl heeft opgericht”, zegt Van Dijk die nu een week in Wuhan blijft om op te bouwen en ook om de opening bij te wonen.

Chris de Waard in gesprek met Iemke van Dijk over haar expositie in China.

Van Dijk exposeert met verschillende werken. In bovenstaand radio-interview vertelt ze daar over. Na de expositie in het United Art Museum in Wuhan gaat de expositie nog door China reizen. Zo wordt de stad Shenzhen aangedaan en is het werk later dit jaar ook nog te zien in de Chinese hoofdstad Beijing.

Zaterdagmorgen 19 januari komt Iemke van Dijk in het Sleutelstad-programma Cultuur071 verslag doen van haar Chinese avontuur.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×