Jaimy Ravensbergen tijdens hersteltraining (foto: Rob Ravensbergen)

Voetbalster Jaimy Ravensbergen mag training hervatten

Al negen maanden zit voetbalster Jaimy Ravensbergen gedwongen aan de kant bij haar club Jong Ado. Een ernstige knieblessure gooide de tweede helft van haar seizoen in de war. Maar er gloort licht aan het eind van de tunnel, vertelde Jaimy in Sport071.

Volgende week mag Jaimy Ravensbergen volwaardig gaan meetrainen met haar team. Als alles goed blijft gaan kan ze binnen twee maanden terugkeren op het voetbalveld en hopelijk haar achttiende verjaardag markeren met een doelpunt.

Haar zeventiende verjaardag bracht de Jong Ado-speelster in maart  2018 door in het ziekenhuis waar met een MRI scan werd vastgesteld dat haar voorste kruisbanden afgescheurd waren. Een streep door de rekening van het Leidse voetbaltalent dat eigenlijk die dag met Jong Oranje onder 17 zou afreizen naar Portugal voor een kwalificatietoernooi voor het EK 2017. Het was het begin van een lange herstelperiode waar ze volgende week vanuit terugkeert.

Jaimy Ravensbergen in gesprek met presentator Gerry van Bakel bij Sport071.

Het plezier in de sport is Jaimy Ravensbergen niet verloren tijdens haar gedwongen rustperiode. Voetbal blijft voor haar een hele leuk sport en ze is blij met de aandacht die het meisjes- en vrouwenvoetbal ten deel valt. Echt totale rust hoefde gelukkig niet, zodat ze haar energie toch nog een beetje kwijt kon, want stilzitten is niet echt iets voor haar. Verder hoopt Jaimy dit jaar haar havo-diploma te halen aan het Leonardo College. En zodra ze weer meedoet met haar team hoopt ze zich ook bij Jong Oranje weer in de kijker te spelen.

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×