Regio werkt aan wegwerken wachtlijst Walnoot

In Holland Rijnland-verband is wethouder Damen op zoek naar alternatieven voor De Walnoot in Leiden Zuid-West.  Het kinderdagcentrum voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand of een verstandelijke of meervoudige beperking heeft te kampen met een lange wachtlijst die bovendien alleen maar groeit. Momenteel wordt er begeleiding geboden aan zo’n honderd kinderen, terwijl er op de wachtlijst nog eens 74 staan. De Walnoot verwacht komend jaar maar drie nieuwe kinderen te kunnen plaatsen.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Marleen Damen over de lange en groeiende wachtlijst van De Walnoot.

De kwestie werd gisteravond aan de rode gesteld door VVD-raadslid Alyssa Voorwald die wethouder Damen vroeg om met een oplossing te komen. Die oplossing is volgens Damen niet alleen een kwestie van meer geld. “In het huidige gebouw is gewoon geen ruimte voor nog meer kinderen”, zo wist Damen te melden. Ze is daarom samen met de gemeente Leiderdorp op zoek naar een extra locatie. Tegelijkertijd wordt in Holland-Rijnland verband gezocht naar alternatieve opvangplekken voor de korte termijn. Die zijn er waarschijnlijk wel, maar het betekent wel dat ouders een langere reistijd voor lief moeten nemen om hun kind bijvoorbeeld naar Alphen aan den Rijn te brengen of naar een plek in de Bollenstreek.

 

Advertentie

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×