Kjeld Nuis na baanrecord gediskwalificeerd op 1000 meter

Nadat schaatser Kjeld Nuis de 1000 meter op het EK Sprint in Collalbo als snelste aflegde, is hij gediskwalificeerd. De Zoeterwoudse Nuis reed een baanrecord in 1.08,385 maar tikte in de eerste bocht twee blokjes op de baan aan en dat is tegen de regels. De olympisch en wereldkampioen op de 1000 meter probeerde tevergeefs om de jury te overtuigen van zijn onschuld, maar na bestuderen van de beelden bleven zij bij hun standpunt.

Teamgenoot Kai Verbij, die vrijdag ook de 500 meter won (waar Nuis als derde eindigde), werd na de diskwalificatie van Nuis uitgeroepen tot winnen met een tijd van: 1.08,970.

Delen
Leiden Culinair

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Robbert Beurse

Verslaggever en inwoner van Zoeterwoude. Maakt radio in de Leidse regio sinds 1995.

Je bent nu offline