Pianist Maarten van Veen is een van de drijvende krachten achter het Hortus Festival. (Foto: Anne Meyer).

Hortus kamermuziekfestival stopt na vijftien jaar

Na vijftien jaar valt het doek voor het Hortus Festival dat  in oranjerieën en palmenkassen van botanische tuinen verspreid over Nederland kamermuziek programmeerde. Het festival in Amsterdam, Utrecht, Wageningen, Haren en Leiden breidde afgelopen jaar zelfs nog uit naar de Zweedse kerk in Rotterdam en kreeg in 2018 ook een nieuwe opzet.

“Met spijt in het hart moeten we vaststellen dat het festival ondanks de nieuwe opzet in 2018 financieel in zwaar weer terecht is gekomen. De hitte van de afgelopen zomer, waardoor er minder bezoekers kwamen naar de concerten in de kassen, gaf ons de genadeklap,” zegt het bestuur in een verklaring waarin de opheffing van het festival bekend wordt gemaakt.

Het Hortus Festival werd in 2003 bedacht door saxofonist William Raaijman die vervolgens de leiding van de Amsterdamse Hortus ervan wist te overtuigen het festival een kans te geven. Toen Raaijman in 2007 plotseling overleed, nam pianist Maarten van Veen de fakkel over als artistiek leider. Vijftien zomers klonk vervolgens de mooiste kamermuziek en liedkunst in Nederlandse botanische kassen en tuinen.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×