(Foto: Robbert Beurse).

Laatste dag crowdfunding voor eerste Leidse Kattencafé

Leiden is dicht bij de realisatie van het eerste kattencafé in de stad. Kattencafé Sophie heeft 22.500 euro nodig om te kunnen starten en dat bedrag is inmiddels bijna bereikt. De crowdfunding om het geld bij elkaar te krijgen loopt nog tot en met vandaag. In het kattencafé kunnen mensen met een kat op hun schoot genieten van een kopje koffie, ontbijt of lunch. Het café gaat mogelijk voor de zomer al open.

Suzette Nesselaar en Robbert Beurse in gesprek met initiatiefneemster Chantal Vijlbrief over het eerste Leidse Kattencafé.

Chantal Vijlbrief is de initiatiefneemster van het kattencafé. Ze heeft er vertrouwen in dat het resterende geld vandaag wordt opgehaald. “We hebben nog veel mensen niet bereikt in Leiden en omstreken. Het moet te doen zijn. Ik probeer op social media en door te flyeren op straat nog mensen aan te sporen om bij te dragen. Ook ben ik afgelopen weekend met een grote veiling gestart waar nog geld van binnen komt.”

Mensen die willen bijdragen kunnen via de actiepagina ook voor allerlei leuke cadeaus kiezen zoals een foto van je eigen kat aan de muur, een koffie- of theestrippenkaart en allerlei proeverijen.

Locatie
Een exacte locatie heeft Vijlbrief nog niet. Wel is duidelijk dat Kattencafé Sophie in het centrum van Leiden moet komen. “Ik ben al in gesprek met een paar pandjes en ik heb nu iets op het oog vlakbij de HEMA in de Haarlemmerstraat.”

De katten
Vijlbrief verwacht dat er uiteindelijk zo’n zes tot acht volwassen katten in het café rondlopen. Die komen mogelijk uit het Leidse dierenasiel of vanuit een opvang in Kreta. Hoewel de katten de hele dag vrij rondlopen hoeven bezoekers volgens Vijlbrief niet bang te zijn dat hun lunch wordt opgegeten. “Mensen met katten weten dat dat wel meevalt. Er zal wel eens een ondeugend beestje tussen zitten, maar de katten zijn netjes afgericht.”

Regels
Om de katten niet teveel te belasten zijn er regels opgesteld voor het café. Zo mogen de katten niet zomaar worden opgetild en mogen klanten slapende katten ook niet wakker maken. Daarnaast krijgen de katten een eigen ruimte waar ze zich kunnen terugtrekken.

Zielig?
Mensen die het zielig vinden voor de katten nodigt Vijlbrief juist uit om een keer langs te komen. “Ik wil graag dat mensen met twijfels ervaren hoe het eraan toe gaat. Het café is het huis van de katten en de mensen zijn er te gast. Ook komen er camera’s in het café te hangen zodat ik de katten dag en nacht in de gaten kan houden.”

Advertentie

Economie Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×