Jazzweek-organisator Colin van Gestel - Messiaen bij de opening van de jazzweek in 2018. (Foto: Emile van Aelst).

39e Leidse Blues- en Jazzweek maandag van start

Maandag gaat de Leidse Blues- en Jazzweek van start met twee concerten in de Hooglandse Kerk. Het is alweer de 39 keer dat Leiden een week lang in het teken staat van live jazzmuziek met op woensdag de traditionele kroegentocht waaraan dit jaar 36 kroegen meedoen. Ook zijn er verschillende restaurants die jazz programmeren tijdens het eten. De officiële opening wordt verricht door cultuurwethouder Yvonne van Delft.

Chris de Waard in gesprek met Jazzweek-organisator Colin van Gestel – Messiaen van café De Twee Spieghels.

Naast live muziek worden bij de Red Carpet Lounge aan de Stationsweg films vertoond en organiseert BplusC op de zaterdag in de Tuinzaal van Grand Café de Burcht onder meer jazz-workshops en -optredens. Ook is er de hele week op verschillende locaties ‘Tata Steel Chess ’n Jazz’ waarbij schaakwedstrijden worden gespeeld met jazzmuziek op de achtergrond. Publiek is daarbij van harte welkom als toeschouwer.

Cultuur Leiden Leidse Jazzweek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×