(Foto: PR, tekst: Tim Brouwer de Koning).

Gouden Spike groeit bijna uit zijn jasje en zoekt hulp

De topatletiekwedstrijd de Gouden Spike die jaarlijks in Leiden wordt gehouden, groeit bijna uit zijn jasje. Daarom is de organisatie nu al op zoek naar mensen die willen helpen en naar sponsors die het evenement willen steunen. De gouden Spike vindt op 8 juni plaats in de Leidse Hout.

“Eigenlijk is het een luxeprobleem”, legt organisator Norbert Groenewegen uit. “De Atletiekunie heeft het NK 10.000 meter voor zowel vrouwen als mannen is in 2019 opnieuw aan de Gouden Spike toegewezen. En voor de komende 2 jaar ook. Daar wordt de wedstrijd alleen maar mooier van, al vraagt zo’n officieel nationaal kampioenschap ook extra inspanningen. Die leveren wij graag. Vandaar mijn vroege oproep om heel veel handjes.”

Sfeer
De aard van het vrijwilligerswerk is divers. Jury-technische handelingen kunnen alleen gediplomeerde atletiekfunctionarissen verrichten. Hulp op parkeerplaatsen, catering en met de materialen op en rond de atletiekbaan is voor veel meer mensen van jong tot oud weggelegd. Groenewegen: “De onderlinge sfeer is elk jaar weer hartverwarmend. Vrijwilligers doen graag een stapje extra, maar moeten ook op tijd aflossing krijgen. Al is het alleen maar om zelf ook te kunnen genieten van de prachtige prestaties op de Leidse atletiekbaan.”

Studenten
Naast pure atletiekliefhebbers mikt de organisatie dit jaar ook op groepen die een brede algemene belangstelling hebben. “Wie weinig van baanatletiek weet, kan bij de Gouden Spike toch een goede helper zijn. Ik verwacht in ons vrijwilligerskorps een grotere inbreng van Currimus, de studententak van Leiden Atletiek. Ook scholieren, buurtbewoners en andere hulpvaardige mensen uit Leiden en omstreken kunnen zich nu al melden.” Dat kan bij de coördinator vrijwilligers Jelle Hoving: GSvrijwilligers@gmail.com

Sponsors
Minstens zo belangrijk vindt de Rijnsburgse organisator de inbreng van sponsors. In ruil voor naamsvermelding, bedrijfstrainingen en andere tegenprestaties kunnen zij financieel bijdragen aan het welslagen van de 48ste editie van de Gouden Spike en het NK 10.000 meter. “Het lijkt mij logisch dat toppers als Dafne Schippers, Sifan Hassan, Churandy Martina, Michel Butter en Susan Krumins eerder naar Leiden komen als wij enigszins vergelijkbare voorzieningen kunnen treffen als topwedstrijden in het buitenland. In elk geval willen wij goed scoren op het NK vrijwilligers. Alle atleten waarderen een gastvrij onthaal.”

Singelloop
Om de komende maanden de aandacht alvast te vestigen op de Gouden Spike, steekt het kernteam van Norbert Groenewegen zelf ook de handen uit de mouwen. Zo bemannen vrijwilligers vrijdagavond 5 april onder leiding van de pluchen mascotte Spiky de waterpost van de Singelloop op de Zoeterwoudse singel. “De ene dienst is vaak de andere waard”,  aldus Norbert Groenewegen, die een hoge pet opheeft van de solidariteit onder Leidse sporters.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×