Afgebrande stal Elza Hoeve was niet verzekerd

20

De herbouw van de afgebrande stal bij de Elza Hoeve aan de Vlietweg gaat tussen de 40.000 en 50.000 euro kosten. Een bedrag dat melkveehouder Wilbert van er Post zelf moet opbrengen, want de stal was niet verzekerd.

“Dat was wel bewust”, vertelt Van der Post ruim drie weken nadat de stal tot op de grond toe afbrandde. “De dagwaarde van de stal ligt veel lager dan de herbouwwaarde en omdat de stal al oud was, krijg je alleen die dagwaarde uitgekeerd van de verzekering. Als je dan ook nog een fors eigen risico van 1500 euro ervan moet trekken, is de premie hoger dan de uitkering”.

Chris de Waard in gesprek met Wilbert van der Post over de stalbrand.

Het opbouwen van de stal wil Van der Post zelf gaan doen. Hij krijgt daarbij hulp van de vriendengroep Nou-En waarmee hij elk jaar meedoet aan en Peurbakkentocht en ook leden van zijn waterpoloteam, Van der Post speelt bij ZVL-1886, hebben hulp toegezegd. Goede gebruikte bouwmaterialen zoals balken zijn welkom voor de herbouw van de stal bij de Elza Hoeve.

Donderdagmorgen 27 december brak brand uit in een van de stallen van de Elza Hoeve. Een buurman waarschuwde Van der Post die daarop nog net op tijd de pensionpaarden in veiligheid kon brengen die in de stal stonden door met een tractor de achterwant van de stal open te trekken, waardoor de paarden naar buiten konden vluchten.

 

Delen
heropening sligro Leiden

20 reacties

  1. Jeetje wat een domme opmerkingen hier. Als je geen verstand van zaken heb laat dat dan niet hier merken. Je drukt jezelf de grond in.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline