Wethouder Daan Binnendijk nam de sleutels van de nieuwe veegwagen vrijdagochtend in ontvangst. (Foto's: J.P. Kranenburg).

Nieuwe veegwagen moet fijnstof in Leiderdorp gaan verminderen

Straten vegen zonder het verspreiden van fijnstof. Daar moet een nieuwe veegwagen van de gemeente Leiderdorp voor gaan zorgen. Vrijdagochtend nam wethouder Daan Binnendijk (Openbare Ruimte) de sleutels van het gele voertuig in ontvangst.

De nieuwe veegwagen is voorzien van een zogenoemde ‘Euro6 motor’, waarmee wordt voldaan aan de huidige normen voor uitstoot van uitlaatgassen. Daarnaast heeft de veegwagen een fijnstoffilter. “Die zorgt ervoor dat kleine chemische deeltjes (die ontstaan in de luchtstroom in de machine) worden gezuiverd van fijnstof. Hierdoor stoot de nieuwe veegmachine nauwelijks fijnstof uit”, laat de gemeente weten.

Wagenpark
De gemeente Leiderdorp kijkt bij de vervanging van haar wagenpark de komende jaren telkens naar het meest duurzame alternatief. Het doel is om het gemeentelijke wagenpark in 2025 volledig te hebben vernieuwd. “Inmiddels hebben wij vier elektrische dienstauto’s en voeren wij een duurzaam bandenbeleid. Zo zijn wij weer een stap dichterbij onze doelstelling.”

Duurzaamheid Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×