Wethouder Dirkse deed op verzoek van de schaatsclubs een laatste poging om de financiering  voor een 333-meter schaatsbaan alsnog rond te krijgen. (Foto: Chris de Waard).

Laatste kans op 333-meter schaatsbaan vervlogen: regio wil ook niet garant staan

In een allerlaatste poging om de regio mee te krijgen, heeft de Leidse sportwethouder Paul Dirkse een voorstel van het bestuur van de Stichting IJshal Leiden doorgestuurd aan zijn collega’s in Alphen, Katwijk, Kaag en Braassem, Leiderdorp, Teylingen en Zoeterwoude. Dat voorstel behelst een garantstelling door genoemde gemeentes in plaats van echt meebetalen aan de meerkosten van de langere buitenbaan.

Chris de Waard in gesprek met sportwethouder Paul Dirkse over het nieuwste voorstel voor de bekostiging van een 333-meter schaatsbaan.

Het wanhoopsoffensief is bij voorbaat eigenlijk al gedoemd om te mislukken. De tijd is te kort en het voorstel heeft veel juridische complicaties. Immers, bij een garantstelling moeten de gemeenten de knip trekken als zich tekorten voordoen, maar dan moet wel duidelijk zijn dat die tekorten betrekking hebben op het deel van de kosten waar de garantstelling op ziet. en dat is vrijwel onmogelijk om te regelen.

Dat Dirkse zijn collega’s een laatste maal polste over weer een nieuw voorstel heeft vooral te maken met de goede verstandhouding die hij heeft met de schaatsers. Dirkse: “We zijn al tweeënhalf jaar met elkaar in gesprek. We hebben er alles aan gedaan en dan vind ik het ook wel gepast om hun vraag aan de regio voor te leggen”. Overigens zegt Dirkse klip en klaar niet in de voorgestelde constructie te geloven: “Ik sluit uit dat dit tot iets gaat leiden”. Zijn gelijk heeft hij inmiddels al gehaald. De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn zei gisteravond al direct nee tegen dit laatste voorstel.

Advertentie

Leiden Politiek Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×