Laatste kans op 333-meter schaatsbaan vervlogen: regio wil ook niet garant staan

17

In een allerlaatste poging om de regio mee te krijgen, heeft de Leidse sportwethouder Paul Dirkse een voorstel van het bestuur van de Stichting IJshal Leiden doorgestuurd aan zijn collega’s in Alphen, Katwijk, Kaag en Braassem, Leiderdorp, Teylingen en Zoeterwoude. Dat voorstel behelst een garantstelling door genoemde gemeentes in plaats van echt meebetalen aan de meerkosten van de langere buitenbaan.

Chris de Waard in gesprek met sportwethouder Paul Dirkse over het nieuwste voorstel voor de bekostiging van een 333-meter schaatsbaan.

Het wanhoopsoffensief is bij voorbaat eigenlijk al gedoemd om te mislukken. De tijd is te kort en het voorstel heeft veel juridische complicaties. Immers, bij een garantstelling moeten de gemeenten de knip trekken als zich tekorten voordoen, maar dan moet wel duidelijk zijn dat die tekorten betrekking hebben op het deel van de kosten waar de garantstelling op ziet. en dat is vrijwel onmogelijk om te regelen.

Dat Dirkse zijn collega’s een laatste maal polste over weer een nieuw voorstel heeft vooral te maken met de goede verstandhouding die hij heeft met de schaatsers. Dirkse: “We zijn al tweeënhalf jaar met elkaar in gesprek. We hebben er alles aan gedaan en dan vind ik het ook wel gepast om hun vraag aan de regio voor te leggen”. Overigens zegt Dirkse klip en klaar niet in de voorgestelde constructie te geloven: “Ik sluit uit dat dit tot iets gaat leiden”. Zijn gelijk heeft hij inmiddels al gehaald. De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn zei gisteravond al direct nee tegen dit laatste voorstel.

Delen
heropening sligro Leiden

17 reacties

 1. Ruud Koet

  Nee, wat wil de gemeente Leiden nou wel O.o??? Pomp maar lekker veel geld in peperdure ondergrondse parkeergarages, die niet te betalen zijn en sluit lekker alles af in de binnenstad, daar is geld genoeg voor en dure recepties en samenkomsten op het stadhuis, met hapjes en drankjes…, maar nu eens voor iets moois en goeds jullie nek uitsteken en jullie knip trekken is er niet bij….. , jullie zijn echt dom bezig allemaal…., jullie kunnen beter geld uitgeven aan een paar ambtsketens die de burgemeester moet dragen, want die schijnt die nogal eens kwijt te raken 😛

  • Een Leids burger op

   Er zijn er vast genoeg , maar die vinden dat de regiogemeenten en de gemeente Leiden dat dan maar moeten betalen. Goed dat die 333-meter ijsbaan er niet is gekomen. Een 250 meter ijsbaan is al duur genoeg…..

 2. Jan van der Werf. op

  Buitengewoon slechte sportkeuze voor Leiden. NU weer blijven schaatsen in Haarlem of Den Haag😂

 3. @E. de Haan vroeg zich af: “Waarom staat de gemeente Leiden niet zelf garant?”
  .
  Waarom zou de gemeente dat financiële risico moeten nemen?

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline