Politie zoekt jeugd voor Jongerenraad

De politie is op zoek naar vijftien jongeren tussen de 13 en 18 jaar die durven te zeggen wat ze écht van de politie en het politiewerk vinden. Het gaat om jongeren die zitting willen nemen in de jongerenraad van de politie. De jongerenraad praat mee over ontwikkelingen bij de politie en ook gaan de leden in gesprek met politiemensen over zaken als discriminatie, cybercriminaliteit, politiegeweld en jongerencampagnes.

De jongerenraad komt ongeveer zes keer per jaar bij elkaar. Dat gebeurt steeds op een andere politielocatie. Door een debat, brainstorm of andere vorm denken de jongeren mee met een politievraagstuk. Voor deze dagen krijgen de deelnemers vrij van school. Ook is er een WhatsApp-groep voor de jongerenraad. Hier worden af en toe vragen gesteld over bijvoorbeeld campagnes.

Wie interesse heeft, moet zich voor 31 januari 2019 aanmelden via dit aanmeldformulier Daarna selecteert de politie ongeveer veertig jongeren voor een speciale (verplichte) selectiedag op dinsdag 26 februari 2019. Daarna worden vijftien jongeren gekozen voor de jongerenraad van 2019.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden Leiderdorp Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×