Politie zoekt jeugd voor Jongerenraad

4

De politie is op zoek naar vijftien jongeren tussen de 13 en 18 jaar die durven te zeggen wat ze écht van de politie en het politiewerk vinden. Het gaat om jongeren die zitting willen nemen in de jongerenraad van de politie. De jongerenraad praat mee over ontwikkelingen bij de politie en ook gaan de leden in gesprek met politiemensen over zaken als discriminatie, cybercriminaliteit, politiegeweld en jongerencampagnes.

De jongerenraad komt ongeveer zes keer per jaar bij elkaar. Dat gebeurt steeds op een andere politielocatie. Door een debat, brainstorm of andere vorm denken de jongeren mee met een politievraagstuk. Voor deze dagen krijgen de deelnemers vrij van school. Ook is er een WhatsApp-groep voor de jongerenraad. Hier worden af en toe vragen gesteld over bijvoorbeeld campagnes.

Wie interesse heeft, moet zich voor 31 januari 2019 aanmelden via dit aanmeldformulier Daarna selecteert de politie ongeveer veertig jongeren voor een speciale (verplichte) selectiedag op dinsdag 26 februari 2019. Daarna worden vijftien jongeren gekozen voor de jongerenraad van 2019.

Delen
heropening sligro Leiden

4 reacties

 1. Dom idee die voor de reclame spotjes Zijn buitenlandse agenten slaafjes terwijl de Harde kern agenten de grootste racisten Zijn etnisch profileren,toekomst verpesten van kinderen door ze op jonge leeftijd te intimideren te beboeten op jonge leeftijd strafblad bezorgen politie heb je niks Aan nooit vertrouwen alles wat je zegt word tegen je gebruikt !!!!gewoon lekker kluizen kraken in dit land en drugs verkopen als je het niet deed kijken ze je toch al verdacht Aan!!!kan je net zo goed so hard mogelijk doen vieze cameraland pedofielenland en dit is mijn mening!

  • Tik@hotmail.com op

   wat een haat heb jij zeg! Je mening geven is oke maar dit gaat wel erg ver

   Oja hier nog een tipje voor je
   De politie kan je altijd verdacht aankijken
   Maar de rechtbank denkt hier toch echt anders over

 2. Een Leids burger op

  Het idee is niet slecht maar ik raag me toch wel af HOE de politie die jongeren dan gaat selecteren (welke criteria?) Hebben we hier te maken met de spreekwoordelijke slager die het liefst vooraf al zijn eigen vlees keurt. ….. 🙂

Je bent nu offline