(Foto's: Emile van Aelst).

Week vol Leidse blues en jazz van start

De Leidse Blues & Jazzweek is gisteravond in de Hooglandse Kerk officieel van start gegaan. Dat gebeurde met optredens van trio Karel Boehlee, Theo de Jong en Peter Tiehuis en duo Paul van Kessel en Daniël von Piekartz. Ook deed cultuurwethouder Yvonne van Delft een voordracht van het gedicht Jazz van Jules Deelder.

Reanne van Kleef sprak met organisator Colin van Gestel en cultuurwethouder Yvonne van delft over de start van de 39e Leidse Blues & Jazzweek.

Het is alweer de 39e keer dat Leiden een week lang in het teken staat van live blues- en jazzmuziek met op woensdag de traditionele kroegentocht waaraan dit jaar 36 kroegen meedoen. Ook zijn er verschillende restaurants die jazz programmeren tijdens het eten. Naast live muziek worden bij de Red Carpet Lounge aan de Stationsweg films vertoond en organiseert BplusC op de zaterdag in de Tuinzaal van Grand Café de Burcht onder meer jazz-workshops en -optredens. Ook is er de hele week op verschillende locaties ‘Tata Steel Chess ’n Jazz’ waarbij schaakwedstrijden worden gespeeld met jazzmuziek op de achtergrond. Publiek is daarbij van harte welkom als toeschouwer.

Cultuur Leiden Leidse Jazzweek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×