VVD-fractievoorzitter Sjoerd van den Dool uit Voorschoten. (Foto: Chris de Waard).

VVD Voorschoten wil minder subsidie compenseren door slimme samenwerking verenigingen

Afgelopen donderdag zijn in de raadscommissie Mens & Samenleving in Voorschoten de uitgangspunten voor het nieuwe subsidiebeleid besproken zoals dat is voorgesteld door het college. Aanleiding voor het aanpassen van het subsidiebeleid is dat er vanaf volgend jaar ruim 400.000 euro minder te besteden is als gevolg van de financiële situatie van Voorschoten. “Ook heeft de gemeente door de maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van vergrijzing een extra uitdaging op het gebied van welzijn. Het nieuwe beleid zal met beide componenten rekening moeten houden”, zegt fractievoorzitter Sjoerd van den Dool.

“Als VVD vinden we het belangrijk dat we de talenten die in Voorschoten aanwezig zijn zo effectief en creatief mogelijk benutten. Daarom streven we naar een subsidiebeleid dat ondersteuning biedt aan verenigingen die bijdragen aan de maatschappelijke opgave waar we als gemeente voor staan. Gezien de welzijnsopgave geven we subsidie aan activiteiten die bevorderen dat inwoners meedoen aan de samenleving of hun gezondheid en vitaliteit bevorderen. Daarnaast geven we voorrang aan de ondersteuning van activiteiten die een brede doelgroep aanspreken en activiteiten die de cultuur-historische identiteit van Voorschoten bewaken,” vervolgt Van den Dool die er bij het college op aandringt om in samenspraak met de betrokken verenigingen tot een nieuw beleid te komen dat aan die uitgangspunten voldoet.

De VVD wil verder stimuleren dat verenigingen in eerste instantie zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn door slim samen te werken met andere verenigingen en ondernemers.

Advertentie

Maatschappij Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×