Kees Burger neemt eind februari de raadzetel van Ria Pasterkamp - die naar Amsterdam verhuist - over. (Foto: PrO).

Steunfractielid Kees Burger neemt PrO-raadzetel Pasterkamp over

Als eerstvolgende kandidaat op de kieslijst van Progressief Oegstgeest, zal steunfractielid Kees Burger vanaf eind maart de raadszetel van Ria Pasterkamp overnemen. Dat maakte de partij vanavond bekend. Burger maakt sinds 2014 deel uit van de fractie van PrO als (plaatsvervangend) commissielid, maar was eerder nog niet actief als raadslid.

Met het vertrek van Pasterkamp uit de gemeenteraad van Oegstgeest, stond de fractie voor de vraag wie haar op zou kunnen volgen. Daarvoor is de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen leidend: als eerste komt de eerstvolgende kandidaat op de kieslijst in aanmerking. Dat is Kees Burger, die op plek vijf stond. “Maar Ria was een kei in de sociale portefeuille en dat is niet mijn sterkste punt”, verklaart Burger. “En daarom moest er ge-reshuffled worden binnen de fractie.”

Steunfractielid en toekomstig raadslid Kees Burger in gesprek met IJsbrand Terpstra

Tevreden
Die herverdeling van taken is inmiddels in orde gemaakt. Burger blijft zich – net als in de commissie – bezighouden met Economie en Werkgelegenheid en neemt daarnaast de portefeuille Verkeer en Vervoer op zich. De portefeuille waar Pasterkamp sterk in was – de zorg – wordt deels overgenomen door raadslid Menno Welling en in de commissie door steunfractielid Steyn Burger – ‘naamgenoot, maar geen familie van mij’, voegt Kees Burger toe. “Iedereen is tevreden en gaat gedeeltelijk met een nieuwe portefeuille werken.”

Tijdsinvestering
Het was nog wel even de vraag of het raadswerk voor Burger te combineren is met zijn full-time baan. “Die baan blijf ik ook houden, dus dan moet je dat proberen te combineren. En dat ga ik doen.” Daarmee committeert Burger zich in principe tot de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 aan het raadswerk. “Dat is wel de bedoeling ja.”

Nieuw steunfractielid
Pasterkamp, die het raadswerk door een verhuizing noodgedwongen achter zich moet laten, neemt naar verwachting eind maart afscheid van de raad. Om de fractie daarna weer op volle sterkte te krijgen, gaat René Sepers – die 29ste op de kieslijst van PrO stond – waarschijnlijk als steunfractielid aan de slag.

Noot van de redactie: in een eerdere versie van dit artikel stond dat Pasterkamp eind februari afscheid neemt van de gemeenteraad. Dat is echter het moment dat ze afscheid neemt van haar partij. Eind maart neemt Pasterkamp afscheid van de gemeenteraad.

Advertentie

Oegstgeest Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×