(Foto's: Chris de Waard en Emile van Aelst).

Gebr. de Nobel gaat beide zalen uitbreiden

Popcentrum Gebr. de Nobel gaat dit jaar verbouwen. Zowel de grote als de kleine zaal worden aangepakt. Uit de kleine zaal verdwijnt de rookruimte waardoor er iets meer, zo’n twintig. mensen in de zaal passen en in de grote zaal wordt het wandje tussen de bar en de dansvloer eruit gesloopt.

Directeur Ruud Visser hoopt niet alleen dat de bar beter gaat draaien, omdat die makkelijker toegankelijk wordt, maar denkt ook circa vijftig extra bezoekers toe te kunnen laten. “Dan wordt de capaciteit 800 en dat klinkt toch beter dan 750”, denkt Visser die daarmee bands binnen hoopt te halen die nu alleen in duizend+ zalen willen spelen. “Want onze grootste concurrentie zit aan de kant van de zalen”, weet Visser. “Alle zalen om ons heen kunnen duizend tot twaalfhonderd bezoekers kwijt en dat is dus interessanter voor bands die de zaal uitverkopen”.┬áVisser wijst er wel op dat Gebr. de Nobel al snel gezellig en sfeervol is, ook als de zaal halfvol staat. “En we hebben het beste geluid van heel Nederland. Misschien wel van de wereld”.

Chris de Waard in gesprek met cultuurwethouder Yvonne van Delft over het komende jubileum van Gebr. de Nobel.

In december is het vijf jaar geleden dan Gebr. de Nobel de deuren opende. Dat start ook het eerste lustrumjaar, waarbij een speciaal programma zal worden samengesteld. Wie er komen, dat is nog niet bekend. Dat hangt ook af van het aanbod in de aanloop naar december.

Gisteravond hield Gebr. de Nobel een zogenaamde stakeholdersbijeenkomst. Die werd geopend door wethouder Yvonne van Delft van cultuur en was bedoeld om de partners van het popcentrum werden bij te praten over de komende verbouwing, maar ook over het eerste lustrum dat vanaf december 2019 gevierd gaat worden. Verder kon directeur Visser de bezoekerscijfers melden van de afgelopen jaren. Die laten een gestage stijging zien en dat is ook nodig, want voor een gezonde exploitatie rekent Gebr. de Nobel met zo’n 90.000 bezoekers per jaar. In 2018 waren het er ruim 83.000 en dat waren er fors meer dan in 2016 (ruim 72.000) en 2017 (79.000).

Chris de Waard in gesprek met directeur Ruud Visser van Gebr. de Nobel over de komende verbouwing.

 

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×