Minke Schat nieuwe directeur Panorama Mesdag

2

Minke Schat is per 1 april aanstaande benoemd tot directeur van Panorama Mesdag. Zij verruilt per die datum Museum De Lakenhal in Leiden voor het museum in Den Haag. Schat is hoofd publiekszaken & commerciële zaken De Lakenhal en werkte eerder onder meer voor culturele instellingen als Het Koninklijk Concertgebouw, Het Groninger Museum en Buma Cultuur. Ook stond ze in Leiden aan de wieg van de Nacht van Kunst en Kennis (tegenwoordig Nacht van Ontdekkingen).

Panorama Mesdag is een cilindervormig panoramaschilderij van ongeveer veertien meter hoog en met een omtrek van honderdtwintig meter. Het schilderij is een vergezicht op de Noordzee, de duinen, Den Haag en Scheveningen. Het is een van de oudste 19e-eeuwse panorama’s in de wereld.

Schat over haar overstap: “Natuurlijk ben ik verheugd, maar het is wel een dubbel gevoel. Gelukkig blij ik in de regio”.

Delen

2 reacties

  1. Nee, ze is verheugd, en nee, ze heeft een dubbel gevoel maar ze blijft in de regio (hoi, fijn, tof). Wel eens over nagedacht om op je post te blijven? Je hebt toch zelf gesolliciteerd?

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline