Minke Schat verruilt De Lakenhal voor Panorama Mesdag. (Foto: Emile van Aelst)

Minke Schat nieuwe directeur Panorama Mesdag

Minke Schat is per 1 april aanstaande benoemd tot directeur van Panorama Mesdag. Zij verruilt per die datum Museum De Lakenhal in Leiden voor het museum in Den Haag. Schat is hoofd publiekszaken & commerciële zaken De Lakenhal en werkte eerder onder meer voor culturele instellingen als Het Koninklijk Concertgebouw, Het Groninger Museum en Buma Cultuur. Ook stond ze in Leiden aan de wieg van de Nacht van Kunst en Kennis (tegenwoordig Nacht van Ontdekkingen).

Panorama Mesdag is een cilindervormig panoramaschilderij van ongeveer veertien meter hoog en met een omtrek van honderdtwintig meter. Het schilderij is een vergezicht op de Noordzee, de duinen, Den Haag en Scheveningen. Het is een van de oudste 19e-eeuwse panorama’s in de wereld.

Schat over haar overstap: “Natuurlijk ben ik verheugd, maar het is wel een dubbel gevoel. Gelukkig blij ik in de regio”.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×