De 27-jarige Maolin Zhang kwam op 16 januari om bij een brand in Hillegom. (Foto: privé-beeld).

Al bijna duizend donaties voor ouders omgekomen Leidse promovendus

In minder dan een dag heeft een crowdfundingsactie voor de ouders van de omgekomen Leidse promovendus Maolin Zhang (27) al meer dan 34.000 euro opgehaald. “Het is hartverwarmend hoeveel van jullie hebben gedoneerd“, schrijven de initiatiefnemers van de crowdfunding. “We zijn ontroerd door jullie medeleven en steun voor de ouders van Maolin.” In het totaal hopen de initiatiefnemers 45.000 euro bij elkaar te krijgen, ‘maar ook na die tijd blijft alle hulp welkom’.

De Chinese Maolin studeerde aan de Sterrewacht van de Universiteit Leiden en woonde in Hillegom, waar hij op de avond van 16 januari om het leven kwam bij een brand in zijn woning. “Zijn ontdekkingsreis om de geheimen van het Universum te ontrafelen, is hiermee tot een onverwachts en abrupt einde gekomen. We zijn kapot van dit verlies, zijn overlijden laat een grote leegte achter in ons midden”, schrijven zijn vrienden, collega’s en medestudenten.

350.000 Chinese Yuan
De crowdfundingsactie heeft als doel om zijn Chinese ouders te voorzien in hun levensonderhoud. “Als enig kind had Maolin het op zich genomen om later voor zijn ouders te zorgen, zodat zij een fatsoenlijk en onbezorgd leven zouden hebben wanneer zij niet meer in staat zouden zijn om op de boerderij te werken.” Het doel van de actie is om 45.000 euro op te halen, omgerekend zo’n 350.000 Chinese Yuan. “Op basis van de lokale levenskosten is dat genoeg om meneer en mevrouw Zhang 10 jaar lang te ondersteunen, nadat ze niet meer in staat zijn om op het land te werken.”

‘Alle hulp blijft welkom’
In minder dan een dag is dat doelbedrag al bijna gehaald, nu al meer dan negenhonderd mensen de actie hebben gesteund. Maar dat betekent niet dat er daarna niks meer gegeven kan worden. “We hebben dit bedrag gekozen omdat het ons haalbaar leek, maar ook als dat gehaald is, blijft alle hulp welkom”, zegt één van de initiatiefnemers vrijdagmiddag tegen Sleutelstad. “Het is echt fantastisch om te zien, we hadden niet verwacht dat er zo snel zoveel gegeven zou worden.”

Wie ook een donatie wil doen, kan terecht de website die de Universiteit Leiden heeft opgericht voor crowdfundingsacties: www.steunleiden.nl.

Leiden Science maolinzhang


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×