(Foto: Topsport Leiden).

Piepjonge ZVL-1886 ploeg strijdend ten onder in Euro League

De waterpolosters van ZVL-1886 zijn strijdend ten onder gegaan tijdens de Euro League. De piepjonge ploeg nam het in Barcelona op tegen vier Europese topploegen. Na twee zware nederlagen herpakte ZVL zich en boekte vervolgens een winstpartij en een gelijkspel. Dat was uiteindelijk goed voor een vierde plaats, wat uitschakeling in het Europese toernooi betekent.

Ondanks het meespelen van oud-internationals en gouden Olympiërs Iefke van Belkum en Biurakn Hakverdian was de gemiddelde leeftijd van ZVL slechts 19 jaar.

De eerste wedstrijd tegen Kinef Kirishi uit Rusland werd vrijdagochtend met 20-5 verloren. Dezelfde avond namen de Leidenaren het op tegen het Spaanse CN Sant Andreu. Ook die wedstrijd werd met 13-2 ruim verloren. Zaterdag werd ZVK Mladost Zagreb met 16-3 verslagen en zondag werd het 9-9 tegen het Hongaarse BVSC.

Trouwe sponsors
Tijdens de Europese trip maakten trouwe sponsors De Leeuw Makelaardij en Tetteroo bekend zich langer aan het damesteam van ZVL te verbinden.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×