Vereniging voor Ouderenbelang Voorschoten luidt de noodklok

Ouderen voelen zich onveilig in het verkeer

Er wordt zelden meer gestopt bij het zebrapad, fietsers rijden aan de verkeerde kant van de weg, de voetgangerslichten zijn te krap afgesteld en er wordt getoeterd naar ouderen die te langzaam rijden. Zomaar wat voorbeelden die Aad Stahlie, voorzitter van Vereniging Ouderenbelang Voorschoten, donderdag in de raad uitte over de verkeerssituatie in Voorschoten. Hij maakt zich zorgen over de ouderen die het verkeer niet meer in durven.

“Er wordt te weinig rekening met elkaar gehouden”, zegt Stahlie die tijdens het inspreken een aantal voorstellen deed om het voor ouderen veiliger te maken in het verkeer. Zo wil hij dat er strenger opgetreden wordt tegen verkeersovertreders en moeten er zichtbaar meer handhavers op straat komen. Mochten de financiële middelen daarvoor niet beschikbaar zijn, stelt Stahlie voor om vrijwilligers een stoomcursus tot BOA’s (Buitengewoon Opsporing Ambtenaar) te geven.

Verslaggever Lieuwe van Slooten in gesprek met Aad Stahlie, voorzitter van Vereniging Ouderenbelang Voorschoten

De financiële middelen zijn er in Voorschotens echter niet. Zo heeft de gemeente drie BOA’s tot haar beschikking die bovendien gedeeld worden met de gemeente Wassenaar. Wel neemt de raad de signalen over de verkeersveiligheid van ouderen mee wanneer de de integrale veiligheidsnotie wordt besproken.

Met hun tijd mee
De voorzitter van de Vereniging Ouderenbelang Voorschoten benadrukte dat zijn beklag niet gezien moest worden als uiting van ouderen die niet met hun tijd mee willen gaan. Wel wees hij op de gevolgen voor eenzaamheid als ouderen minder de deur uit gaan.

Advertentie

Nieuws Politiek Voorschoten verkeer


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×