Voorschoten gaat paspoorten thuisbezorgen

Een afspraak op het gemeentehuis is niet meer nodig, voortaan kun je in Voorschoten je paspoort of ID-kaart thuis laten bezorgen. De gemeente gaat door middel van een pilot kijken of er behoefte is naar deze extra service.

“Het is bedoeld voor de groep mensen die de hele dag moet werken”, zegt burgemeester Pauline Bouvy-Koene. “Ze zijn afhankelijk van de openingstijden van het gemeentehuis, maar anno 2019 willen mensen zelf kunnen bepalen wanneer hun dienst geleverd wordt.”

Tijdens de pilotfase kost de thuisbezorgservice van het reisdocument slechts 4,95 euro, maar mocht de gemeente besluiten om de service structureel aan te bieden dan wordt het kostendekkende tarief 15,30 euro. De pilot start op 1 maart en duurt tot het einde van het jaar.

Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×