Olivier Altenburg. (Foto:Wim de Leeuw).

Scylla overklast Avanti in strijd om plaatsing play-offs

In de Eredivisie Tafeltennis stond dit weekend de streekderby Avanti-Scylla op het programma. De wedstrijd kreeg extra lading omdat beide teams in de race zijn voor plaatsing voor de play-offs. Scylla stond voor dit weekend twee punten voor op de ploeg uit Hazerswoude maar bouwde die voorsprong zaterdag uit tot maar liefste zes punten. Scylla won overtuigend met 5-1, terwijl een 6-0 overwinning achteraf ook niet raar zou zijn geweest.

Avanti kwam er eenvoudig niet aan te pas. Vooral Olivier Altenburg was in Hazerswoude ongenaakbaar en opende tegen Vincent Blom met een degelijke en duidelijke overwinning (11-5, 11-3, 11-6). Kazeem Nasiru maakte er 2-0 van door een overwinning op Steffen Greup. Nasiru pakte de eerste twee games, maar liet daarna de teugels even vieren. In de beslissende vijfde game zette hij echter weer orde op zaken. Vervolgens was het de beurt aan Kim Vermaas. Zij had weinig mededogen met Simon Goessens. Ook hij moest zich zonder gamewinst gewonnen geven (11-5, 13-11, 11-9).

Na de pauze denderde Scylla door. Nasiru legde Blom nog eens op de pijnbank (11-4, 11-5 11-4), en Goessens moest diep buigen voor zijn oud-teamgenoot Altenburg (11-1, 11-6, 11-7). In de slotwedstrijd redde Greup toch nog de eer voor de thuisploeg door een benauwde 5-game overwinning op Vermaas.

Voor het altijd fanatieke thuispubliek in Hazerswoude was de uitslag een grote deceptie. Voor Scylla was de dag echter meer dan geslaagd. Met deze overwinning neemt het team duidelijk afstand en heeft het de vierde plek in de eredivisie nog steviger in handen. Een plek in de play-offs moet dit seizoen mogelijk zijn.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×