Vorig jaar won Liselotte van den berg de Ladies Run. Vorige week werd ze in haar woonplaats Zoeterwoude verkozen tot sportvrouw van 2018. (Foto: Emile van Aelst).

De Leiden Ladiesrun loopt weer voor het goede doel

Het duurt nog even, maar de inschrijving voor de negende editie van de Leiden Ladiesrun gaat alweer bijna open. Op vrijdag 6 september 2019 wordt de Leiden Ladiesrun weer gelopen over naar keuze vijf of tien kilometer. Ieder jaar verbindt de Leiden Ladiesrun een goed doel aan haar loop. Dit jaar is dat Stichting Muco & Friends.

Deze stichting zet zich in voor de genezing van Cystic Fibrosis, beter bekend als taaislijmziekte. Mensen met deze aandoening komen veelal jong te overlijden. “Bij de Leiden Ladiesrun lopen alle vrouwen letterlijk de lucht uit hun longen om Muco & friends financiële lucht te geven”, zegt organisator Carla Meskers die hoopt op heel veel deelnemers.

Vanaf half juni wordt er gezamenlijk getraind bij de Leiden Road Runners Club. Op leidenladiesrun.nl staat alle informatie en daar kan ook vanaf 1 maart worden ingeschreven.

Advertentie

Leiden Maatschappij Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×