(Foto: Gerry van Bakel).

Zeven jaar na titel sporttalent strijdt Stef Broenink voor eretitel Sportman van het Jaar

Stef Broenink is een beetje een laatbloeier in de sport. In 2012 werd hij al wel uitgeroepen tot sporttalent van het jaar en nu dan de nominatie tot sportman van het jaar 2018. Maar de blik van de Leidse roeier is gericht op 2020, de Olympische Spelen in Tokyo.

Om aanspraak te kunnen maken op deelname in de mannenvier zonder stuur traint Stef Broenink momenteel vijftien keer per week. Zijn teammaten wonen in Amsterdam en de centrale trainingen vinden ook daar plaats. Voor Stef Broenink is de afstand Leiden-Amsterdam geen probleem. Hij zegt dat het belangrijk is om met de teamgenoten te trainen en ook veel motiverender. Maar hij is ook nog geregeld op Njord te vinden om daar wat trainingsuren weg te werken.

Verslagggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Stef Broenink.

Zijn studie heeft af en toe wel geleden onder zijn roeiactiviteiten, geeft Stef Broenink toe. “Ik heb best lang over mijn bachelor gedaan.” Maar hij ziet ook voordelen aan zijn sportcarriere. “Ik studeer wanneer ik tijd heb en laat het niet aankomen op het laatste moment als het moet.”

Dit jaar heeft zijn trainer de trainingsintensiteit flink verhoogt. Stef Broenink waakt ervoor om overtraind te raken. “Tot nu toe gaat het goed. En de resultaten zijn er naar.” Wie goud wil halen op de Olympische Spelen moet er wat voor over hebben.

 

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×