(Foto: Gerry van Bakel).

Pararoeister Annika van der Meer wil altijd de beste zijn

Roeiwedstrijd of sportprijsverkiezing, het maakt Annika van der Meer niet uit. Deze sportvrouw wil altijd op de hoogste tree staan. Naast toproeister is Annika van der Meer ook student geneeskunde. Beide disciplines vragen om honderd procent inzet. In de winter krijgt de studie de voorkeur en in de zomer de sport. In ieder geval tot Tokyo 2020. Daar moet het ultieme doel gehaald worden.

Het jaar 2018 was een goed roeijaar voor Annika met goud op de wereldkampioenschappen en in de wereldbekerwedstrijden. En ze werd samen met haar partner Corné de Koning op 23 november in Berlijn uitgeroepen tot ‘Aangepaste roeiploeg van het jaar’. Met al die goede resultaten daarmee verdient Annika van der Meer ook de nominatie ‘Aangepast sporter van het jaar 2018’ in Leiden. Op vrijdag 8 februari volgt de ontknoping.

Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Annika van der Meer.

De komende weken zet ze alles op alles om af te studeren en daarna is het ruim baan voor de kwalificatie voor de Paralympische Spelen die van 25 augustus tot en met 6 september 2020 in Tokyo worden gehouden. Zelf zegt ze dat kwalificatie nooit vanzelfsprekend is, maar wel in de lijn der verwachting ligt.

Na Tokyo hoopt ze met een gouden medaille afscheid te kunnen nemen van de wedstrijdsport. Coaching trekt haar wel, maar ze wil in eerste instantie kinderarts worden en dan is er weinig ruimte voor iets anders.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×