Oud-wethouder Strijk beëdigd als waarnemend burgemeester Zwijndrecht

2

Commissaris van de Koning Jaap Smit in Zuid-Holland heeft Robert Strijk vandaag beëdigd als waarnemend burgemeester van de gemeente Zwijndrecht. Hij is per 1 februari 2019 benoemd en neemt de functie naar verwachting een maand of vier waar.

Deze diashow vereist JavaScript.

De burgemeestersvacature in Zwijndrecht ontstaat door het vertrek van burgemeester Schrijer, hij wordt voorzitter van Koninklijke BLN-Schuttevaer. Strijk zal waarnemend burgemeester zijn tot het aantreden van een kroonbenoemde burgemeester. Strijk is 53 jaar en beschikt over ruime bestuurlijke ervaring. Hij was ruim acht jaar wethouder en eerste loco-burgemeester in de gemeente Leiden.

Strijk zelf noemt zijn benoeming een bijzonder moment: “Officieel beëdigd als waarnemend burgemeester van Zwijndrecht. Een grote eer vind ik. Morgen begint het echte werk. Komend weekend verhuis ik wat spullen naar mijn tijdelijk appartement in Zwijndrecht. Ik heb er zin in”.

Delen

2 reacties

  1. De banencaroussel deed zijn werk weer eens. Hopelijk verdwijnt deze ondemocratische, elitaire benoemingsmachine van bestuurders in het wachtgeld. En komt het electoraat weer in beeld. De Eerste Kamer heeft inmiddels de benodigde Grondwetswijziging in werking gezet.
    Overigens, wij hopen van harte dat deze 53 jarige 66 representant geen burgervader van onze geliefde stad wordt. Weliswaar geboren en getogen in de Sleutels hebben wij de bestuurder Strijk ervaren als weinig betrouwbaar en werkend met twee agenda’s. Dat klinkt bot, maar dat was helaas de ervaring na 8 jaar burgerparticipatie. En natuurlijk kun je nooit helemaal je zin krijgen bij stadse zaken, maar van belazerd en opgelicht worden krijg je hele vieze smaak in mond. #rijnlandroute #gelehesjesolidariteit

    • De door u gebezigde pluralis majestatis vloekt met uw ‘directe democratie’-pleidooi, zoals ik uw gelehesjes-geschimp maar beschaafd samenvat. Bent u wel volks genoeg? Verschijnt achter de vermomming niet een elitaire gelijkhebber met rancune? Dat u wellicht wat lang natrapt, lijkt u zelf ergens aan uw zuiver bronwater te voelen.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline