(Foto's: Provincie Zuid-Holland).

Oud-wethouder Strijk beëdigd als waarnemend burgemeester Zwijndrecht

Commissaris van de Koning Jaap Smit in Zuid-Holland heeft Robert Strijk vandaag beëdigd als waarnemend burgemeester van de gemeente Zwijndrecht. Hij is per 1 februari 2019 benoemd en neemt de functie naar verwachting een maand of vier waar.

De burgemeestersvacature in Zwijndrecht ontstaat door het vertrek van burgemeester Schrijer, hij wordt voorzitter van Koninklijke BLN-Schuttevaer. Strijk zal waarnemend burgemeester zijn tot het aantreden van een kroonbenoemde burgemeester. Strijk is 53 jaar en beschikt over ruime bestuurlijke ervaring. Hij was ruim acht jaar wethouder en eerste loco-burgemeester in de gemeente Leiden.

Strijk zelf noemt zijn benoeming een bijzonder moment: “Officieel beëdigd als waarnemend burgemeester van Zwijndrecht. Een grote eer vind ik. Morgen begint het echte werk. Komend weekend verhuis ik wat spullen naar mijn tijdelijk appartement in Zwijndrecht. Ik heb er zin in”.

Advertentie

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×