De VVD-fractie tijdens de raadsvergadering. (Foto: Lieuwe van Slooten).

VVD Voorschoten wil paspoortkosten omlaag

De Voorschotense gemeenteraad stemde donderdag in met een pilot waar paspoorten thuisbezorgd worden. Hoewel het bedoeld is als extra service, maakt de VVD zich zorgen over de kosten van het paspoort. Zij willen kijken of die omlaag kunnen door de dienstverlening efficiënter te maken.

Omdat het in de pilot gaat om een gereduceerd tarief – 4,95 euro zijn de verzendkosten – kost dat de gemeente per thuisbezorgd paspoort geld. Het kostendekkende tarief is immers 15,30 euro. “Dit is een punt van zorg voor ons, want er zijn meerdere kosten hier erg hoog”, zegt fractievoorzitter Sjoerd van den Dool die als voorbeeld ook de hoge bouwkosten noemt.

In plaats van de kosten te subsidiëren en het geld dus ergens anders vandaan te halen wil Van den Dool juist kijken naar wat het kost om een paspoort te ‘produceren’. “We moeten achter de balie efficiënter werken”, zegt van den Dool die hoopt dat onderzoek van de rekenkamercommissie hier uitsluitsel in zal geven. In de tussentijd zit hij overigens niet stil. “We gaan ook zelf op pad.”

Advertentie

Politiek Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×