Wethouder Ton de Gans en directeur Arno Hokke van Herkon ondertekenden de overeenkomst.

Overeenkomst ontwikkeling locaties Westwoud en Klaverweide getekend

Vandaag hebben de gemeente Zoeterwoude en projectontwikkelaar Herkon de overeenkomst voor de ontwikkeling en realisatie van woningen op de oude schoollocaties Westwoud en Klaverweide getekend.

Op de deellocatie Klaverweide worden tien twee-onder-een-kapwoningen gerealiseerd. De woningen worden uitgevoerd in roodbruin metselwerk met diverse accentvlakken in de gevel. Elke woning is daarnaast voorzien van twee parkeerplaatsen op eigen terrein en krijgt een tuin grenzend aan het water. Herkon is inmiddels begonnen met de nadere uitwerking van het plan.

Op de Westwoudlocatie gaat de projectontwikkelaar uit Hardinxveld-Giessendam tien grondgebonden rijwoningen realiseren. De uitwerking van dit deelproject loopt gelijk op met de uitwerking van de plannen voor Klaverweide.

Bij beide projecten is natuurinclusief bouwen een belangrijk aspect. Al bij het ontwerp en de ontwikkeling van de woningen wordt rekening gehouden met de natuur. Denk hierbij aan het toepassen van groene daken, realiseren van een groene leefomgeving in openbaar gebied en het creëren van verblijfplaatsen voor diverse soorten vogels. De gemeente denkt dat deze manier van bouwen bijdraagt aan een gezonde, toekomstbestendige leefomgeving voor mens en dier.

Beide projecten zullen naar verwachting omstreeks juli 2019 in verkoop gaan. Nadat de sloop van beide locaties is afgerond, wordt begin 2020 een begin gemaakt met de bouw.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×