Jeroen Kampschreur met vijf keer goud onverslaanbaar op WK

De Leiderdorpse Jeroen Kampschreur heeft zojuist zijn vijfde medaille op het WK para-alpineskiën gepakt. De 19-jarige zitskiër was daarmee onverslaanbaar tijdens het WK. Hij werd wereldkampioen op de slalom, reuzeslalom, afdaling, supercombinatie en super g.

“Het was geen perfecte run”, zegt Kampschreur nadat hij voor het laatst op het WK als eerste over de finish komt. “Gelukkig kon ik me herpakken.” Wanneer hem wordt gevraagd of hij teleurgesteld is of hij op de Paralympics vorig jaar maar één titel pakte antwoordt hij: “Ik kijk niet terug, maar vooruit. Misschien was ik wel extra gemotiveerd om nu vijf keer goud te pakken. We gaan zien wat dat voor de Paralympics over drie jaar betekent.”

 

 

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline