De Zijlhead 2018. (Archieffoto: J.P. Kranenburg).

Roeiers maken zich op voor een winterse Zijlhead

Roeiers uit Leiden en omstreken maken zich op voor een winterse 49e Zijlhead. De jaarlijkse roeiwedstrijd van Asopos de Vliet over 4,3 kilometer gaat morgen om 10.00 uur van start ter hoogte van de Spanjaardsbrug. De finish is bij de bij de Kaagsociëteit. Toeschouwers zijn van harte uitgenodigd de spectaculaire race per fiets te volgen.

De Zijlhead is de eerste roeiwedstrijd van het seizoen. Omdat de wedstrijd in zijn afstand en omstandigheden lijkt op de drie komende grote nationale langebaanwedstrijden, is het een interessant meetmoment om te zien hoe goed elke ploeg en vereniging is voorbereid op het seizoen. De tijden worden waargenomen en omgerekend aan de hand van leeftijd, geslacht, niveau en boottype. De winnaar is dus niet de absoluut snelste, maar de relatief snelste ploeg.

De prijsuitreiking vindt rond 12:00 uur plaats in de sociëteit van Asopos de Vliet, te Zijlstroom 137 in Leiderdorp

Bestuursleden Nenya Jochemsen en Laura Lems van Asopos de Vliet vertelden in Sleutelstadprogramma Sport071 aan maarten Mulder over de Zijlhead, de sport roeien en hun potentiële Olympische roeiers Boudewijn Röell en Ward van Zeijl. 

Advertentie

Leiden Leiderdorp Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×