5 tips voor je vakantie naar Turkije

Het lekkere weer laat nog even op zich wachten, maar dat betekent niet dat we ons nog niet verheugen op de vakantiepret. Ga je dit jaar op vakantie naar Turkije, dan mag de voorpret ook gerust vast beginnen! De meest handige tips voor jouw ultieme vakantie naar Turkije vind je hier.

  1. Bezoek Istanbul

Misschien wel een van de meest bekende steden in Turkije is Istanbul. De enige stad in de wereld die op twee continenten ligt; vanuit Turkije zet je namelijk direct een voet in Azië. Istanbul is de grootste stad van Turkije, en is zeker een bezoekje waard. Ben je minder fan van citytrips? Dan kun je ook een dagtrip maken naar het mooie Istanbul.

  1. De busreizen

Je kunt ervoor kiezen om een auto te huren, maar over het algemeen is voor het reizen door Turkije de bus de gemakkelijkste mogelijkheid. Tussen alle steden en dorpen rijden er namelijk met grote regelmaat bussen. Ze zijn goedkoop, en er is ontzettend veel keuze in busmaatschappijen. Je ziet in Turkije namelijk honderden verschillende busmaatschappijen die continu met elkaar concurreren; en de klant dus het beste van het beste willen bieden. Toch weer wat anders dan het Nederlandse OV.

  1. Neem een adapter mee

Op sommige plaatsen in de stad Istanbul is de spanning nog 110 volt; en dat maakt het verstandig om een adapter mee te nemen. Hoewel er over het algemeen met 220 volt gewerkt wordt, is dit niet overal het geval. Daarnaast zijn niet alle stopcontact geschikt voor de Nederlandse plug, en dat maakt het meenemen van een wereldstekker ook wel zo handig!

  1. Dagtrip naar Bodrum of Alanya

Misschien heb je er besloten te verblijven tijdens je vakantie naar Turkije, of misschien wordt het gewoon een dagtrip: hoe dan ook, een bezoek aan de populaire badplaats Bodrum is zeker aan te raden. Je vindt er allerlei historische trekpleisters zoals het oudste bekende scheepswrak in de wereld. Daarnaast is Bodrum ook heerlijk om even lekker tot rust te komen, en te relaxen aan het strand. Naast Bodrum is ook Alanya ontzettend populair wanneer het gaat om de badplaatsen; en je kan er nog goed uitgaan ook!

  1. Tol betalen

Besluit je met de auto naar Turkije te rijden of lokaal een auto te huren? Dan is de kans groot dat je tolwegen tegen komt. Voor deze tolwegen heb je een elektronisch vignet nodig; en contant betalen is niet mogelijk. Je kan een vignet van TRY 5, of een kaart van TRY 15 op de voorruit plakken.

Heb jij nog aanvullende tips voor je een vakantie naar Turkije? Laat het weten via de comments!

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×