(Foto: Gerry van Bakel).

Topcoach Alphen dingt mee naar Leidse sportprijs

Talent en willen werken zijn de sleutelbegrippen voor succes in de ogen van Ron van der Wild, coach van waterpoloteam AZC Moscow. En hij kan het weten want zijn ploeg pakte vorig jaar de drie hoofdprijzen, landstitel, beker en supercup. Die prestaties levert Van der Wild nu een nominatie op voor ‘coach van het jaar’ van de Leidse Sportfederatie.

Er hangt vaak een zweem van oproer en relletjes rondom sportverkiezingen, denk maar aan de landelijke titels voor sportman en sportvrouw van het afgelopen jaar waar kritikasters vonden dat er namen ontbraken in de lijst van genomineerden. Ook in Leiden was wat gemor te horen over de nominatie van Ron van der Wild. Hij is immers coach van een team uit Alphen aan den Rijn, dat bovendien een van de concurrenten is van de Leidse trots ZVL-1886. AZC Moscow versloeg ZVL in de laatste supercup met duidelijke cijfers. En er wordt ook wel eens gemopperd dat AZC zijn spelers overal wegkoopt. Coach Van der Wild lijkt er niet wakker van te liggen. Hij weerlegt de kritiek dat Alphen niet aan opleiding doet, “we hebben zes jonge spelers in de selectie uit eigen kweek”. Verder vindt hij ZVL-1886 een geweldige club, maar hij denkt dat ze hem in Alphen harder nodig hebben. “Ze zijn in Alphen stiekem erg trots op mijn nominatie.”

Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met AZC-coach Ron van der Wild.

Vrijdag 8 februari is de uitreiking van de Leidse Sportprijzen in de Aalmarktzaal van de Stadsgehoorzaal.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×