(Foto's: Chris de Waard).

Serie Singelparkpoorten geplaatst

De afgelopen dagen is een hele serie Singelparkpoorten geplaatst die elk een deel van de Singelparkroute markeren. In april vorig jaar werd de eerste parkpoort onthuld bij Museum Volkenkunde. Nu wordt de serie dus compleet gemaakt.

Op zaterdag 16 februari houden de Vrienden van het Singelpark een midwinterborrel in de Kweektuin van het Singelpark. De Kweektuin moet weg van de huidige plek op het Stationsplein om plaats te maken voor de verdere herontwikkeling van het gebied. De afgelopen tijd zijn daarom al de nodige bomen, struiken en planten van de Kweektuin overgebracht naar een definitieve plek in het Singelpark zelf.

Sneeuwpeer
Een van de bomen die afgelopen tijd zijn overgebracht van de Kweektuin naar het Singelpark is deze Sneeuwpeer. Een bijzondere boom die bij de opening van de Kweektuin op 5 april 2013 aan de Vrienden van het Singelpark werd geschonken door Paul Keßler, de Prefect van de Leidse Hortus Botanicus.

Het stekje komt van een sneeuwpeer uit 1816 en is inmiddels uitgegroeid tot een flinke peer. Hij kreeg een plekje in het Singelpark bij de Plantage.

 

(Foto: Rinny Kooi).

 

Advertentie

Leiden Singelpark singelparkpoort


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×