KIJK TERUG: Leidse Sportprijzen 2018 en huldiging jeugdkampioenen

2

De huldiging van de Leidse jeugdkampioenen en de uitreiking van de Leidse Sportprijzen zijn vandaag live te volgen via het Youtube-kanaal en de Facebookpagina van Sleutelstad.Vanaf 16.30 uur worden de jeugdkampioenen van 2018 gehuldigd door de Gemeente Leiden. Om 20.00 start het sportgala van de Leidse Sport Federatie waar de prijzen voor sportman, sportvrouw, sportploeg, sportcoach en aangepaste sporter van 2018 in Leiden worden uitgereikt.

Kijk live mee:

21:35 uur: LSG IntelliMagic is Sportploeg van het Jaar 2018.

Sportwethouder Paul Dirkse had de eer de laatste prijs van de avond uit te reiken aan LSG IntelliMagic. De Leidse schakers werden voor het eerst in het 123-jarig bestaan van de vereniging landskampioen en gaan ook nu weer aan kop in de Meesterklasse. De waterpolovrouwen van ZVL-1886 en de mannen van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball waren ook genomineerd.

Deze diashow vereist JavaScript.

21.25 uur: Schaker Erik van den Doel is Sportman van het Jaar 2018.

Erik van den Doel werd tweede op het NK en gedeeld eerste op het open NK. Hij veroverde zesde plek op de Nederlandse ranglijst. Voorzitter Frans van Rijn van wielervereniging SWIFT reikte de prijs uit. Zijn vereniging bestaat in 2019 honderd jaar. Hij nodigde de genomineerden uit voor de Joop Zoetemelk Classic op 23 maart. Daar worden dus ook Njord-roeier Stef Broenink en atleet Noah Schutte van Leiden Atletiek verwacht.

Deze diashow vereist JavaScript.

21.05 uur: Baanwielrenster Laurine van Riessen is Sportvrouw van het Jaar.

Ex-topwaterpoloster Iefke van Belkum reikte de prijs uit aan de vader van Laurine van Riessen, die zelf in Portugal op trainingskamp is. Van Riessen werd in 2018 Nederlands kampioen op de Sprint en de Keirin en pakte twee keer goud in wereldbekers. Tafeltennisster Kim Vermaas van Scylla en roeister Karolien Florijn van Die Leythe waren de andere kanshebbers.

Deze diashow vereist JavaScript.

20.55 uur: Roeister Annika van der Meer is Aangepaste Sporter van het jaar 2018.

De prijs werd uitgereikt door Martijn Peetsold van Topsport Leiden en het Leonardo College. Roeister Annika van der Meer van Njord werd dit jaar wederom wereldkampioen in de Paramixed Dubbeltwee. Ook werd ze tweede in de skiff op het WK. Zwemster Jonne Moleman was de andere genomineerde.

Deze diashow vereist JavaScript.

20.45 uur: Ron van der Wild is Coach van het Jaar 2018.

ADO Den Haag trainer en rasleidenaar Fons Groenendijk reikte de prijs uit aan de coach van AZC uit Alphen aan de Rijn. Hij pakte in 2018 de waterpolo Trippel. De andere genomineerden waren waterpolocoach Jacob Spijker van ZVL-1886  en tafeltenniscoach Gerard Bakker jr. van Scylla.

Deze diashow vereist JavaScript.

20.35 uur: Vijf sporters en een sportteam krijgen de aanmoedigingsprijzen.
Die Leythe-roeister Isabel van Opzeeland werd vorig jaar Talent van het Jaar en reikte de prijzen uit aan:
Jannieke Oosting (Waterpolo)
Amina Maatoug (Atletiek)
Victor van der Net (Tennis)
U18 BS Leiden  (basketbal)
Bilal Elasri (kickboksen)
Tom van Loon (Rugby)

Deze diashow vereist JavaScript.

20.25 uur: De Leidsch Dagblad Publieksprijs 2018 gaat naar zwemster Jonne Moleman. 

Ruim 2100 mensen stemden dit jaar op hun favoriete sporters. Jonne Moleman ging vanaf het begin aan kop en bleef ook de mannen van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball voor. Ze kreeg 31 procent van de stemmen.

Deze diashow vereist JavaScript.

20.20 uur: De ereprijs gaat naar judoka Aad van Polanen.

Hij heeft ruime ervaring in verschillende vechtsporten, zijn sportschool bestaat dit jaar 50 jaar en hij geeft nog steeds les. Taekwondo grootheid Gerard van den Berg reikt onder een staande ovatie de prijs uit.

Deze diashow vereist JavaScript.

20.10 uur: De avond begint met het Leids Volkslied. Voormalig toproeister Femke Dekker presenteert de avond.

Deze diashow vereist JavaScript.

16.30 uur: huldiging Leidse jeugdkampioenen.

 

De afgelopen weken werden er van alle genomineerden introductiefilmpjes gemaakt door Kleef & Koop.

Delen

2 reacties

 1. Wim de Leeuw op

  Op persoonlijke titel. Wanneer gaan we met deze onzin stoppen? LSG IntelliMagic is “Sportploeg” van het Jaar 2018 en natuurlijk mogen we trots zijn op de indrukwekkende prestaties van de Leidse schakers.Maar dat maakt schaken nog geen sport. Schaken is een intellectuele prestatie, een tactisch en mentaal spel, waarbij een goede conditie ongetwijfeld zal helpen om op topniveau te kunnen spelen. Maar datzelfde geldt voor bridge, poker, (bij voorkeur Leids) klaverjassen en e-sports. Ook het Europees Hof is de mening toegedaan dat schaken geen sport is. Onze kamerleden spraken in dit verband over schaken als ‘culturele dienst’. En dat laatste moet goed nieuws zijn voor de schakers van LSG. Want als het over sport gaat, dan kan je in Leiden hooguit rekenen op net-niet faciliteiten, maar als het om cultuur gaat dan gaat de geldkraan gegarandeerd ongelimiteerd open…

  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/denksport-is-volgens-eu-hof-geen-sport-en-dus-moeten-bridge-schaak-en-damclubs-voortaan-btw-betalen~bdf1b8fc/

  • Een Leids burger op

   Deze discussie is niet nieuw. Het is maar hoe je er naar kijkt.
   Bij sport is een fysieke inspanning nodig. Dat ontbreekt bij schaken natuurlijk.
   .
   Maar is musiceren dan bijvoorbeeld ook een sport? De meesten zullen dat vermoedelijk toch wel onder cultuur rekenen.
   Schaken wordt vaak een denksport genoemd. What´s in a name?

Je bent nu offline