Terug naar Oegstgeest met horror, scratch en Healing Light bij Cultuur071

Cultuurfonds Oegstgeest, Galerie LUMC, Leidse Scratchdagen, en horrorfilm ‘Killer Carnival’ in de uitzending van zaterdag 9 februari 2019.

Jetteke Bolten, voorzitter van Cultuurfonds Oegstgeest vertelt over de bijzondere muurgedichten, waaronder die van Jan Wolkers en Anke Kuypers, aangebracht door Bastiaan de Wit. Bijzonder is dat het publiek via een QR code meer informatie over het gedicht gaat krijgen. Het initiatief ligt bij de wijkbewoners en het OMA (Oegstgeester Muurgedichten Actiecomité). Vanaf 15 euro per jaar kan je vriend worden van het Cultuurfonds Oegstgeest.
https://cultuurfondsoegstgeest.nl/

 

Sandrine van Noort, conservator en curator kunstzaken LUMC vertelt over de nieuwe tentoonstelling ‘Healing Light’. Deze wordt donderdag 14 februari om 16.30 uur geopend door Prof. dr. Joke Meijer in Galerie LUMC, op de begane grond van het hoofdgebouw van het Medisch Centrum.  Aanleiding voor de tentoonstelling is de monumentale lichtinstallatie ‘Bewegend Licht’ die Henk Stallinga in opdracht maakte voor de immens hoge projectruimte van het LUMC. De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 19 mei van dit jaar.

http://vbcn.nl/NL/collecties/lumc

 

Jan Walter, penningmeester van de stichting Scratch Muziekdagen Leiden vertelt over dit evenement dat dit jaar van 14 tot 17 februari voor de 31ste keer plaatsvindt in de Pieterskerk. Bijzondere van dit concept is dat de deelnemers binnen één dag het repertoire met elkaar oefenen en uitvoeren. Twee dagen klassiek en één dag Musical Highlight. Het leuke is dat er een speciale Jongerendag georganiseerd is, waar 1050 middelbare scholieren uit het land de Messiah brengen. Deelname is 35 euro. Kaarten voor het publiek zijn verkrijgbaar aan de kassa van de Pieterskerk of via de website

https://www.scratchleiden.nl/

 

Danny Heijnekamp en Benjamin van den Dool zijn twee studenten Audiovisuele Media die vertellen over hun afstudeerproject, de horror/fantasyfilm ‘Killer Carnival’. Dit familiedrama onderzoekt de band tussen de freak Mike en zijn vervreemde vader Henk. Het concept is vergelijkbaar met films van bijvoorbeeld Dick Maas, met het idee dat het publiek er een positief gevoel aan overhoud en de zaal met een lach verlaat. Het project wordt mede gefinancierd door een Crowdfundingsactie dat loopt van 5 februari tot en met 7 maart.  

https://cinecrowd.com/nl/killercarnival

 

Kijk voor de complete muziekagenda http://muziekgezien.blogspot.com en luister de gehele uitzending via onderstaande link.

Cultuur Leiden Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×