(Foto's: Emile van Aelst en Gerry van Bakel).

Universiteit Leiden viert 444e verjaardag

De jaarlijks Dies Natalis van de Universiteit Leiden werd op vrijdag 8 februari luister bijgezet met het verlenen van twee eredoctoraten. De Australische celbiologe Melissa Little en de Nederlandse natuurkundige Robbert Dijkgraaf. Rector magnificus Carel Stolker hield zijn eigen toespraak kort en benadrukte het belang van internationale samenwerking ook in het zicht van de Brexit.

De Dies Natalis werd zoals altijd gehouden in de Pieterskerk, waar om 15.00 een stoet van meer dan 200 hoogleraren kwam binnenschrijden voorafgegaan door een groepje trommelaars. Twee Leidse hoogleraren hielden een diesoratie, Prof. dr. Sybille Lammes, hoogleraar Nieuwe media en digitale cultuur sprak over de waarde van het werk van historicus Huizinga voor de hedendaagse gamecultuur en prof. dr. Simone van der Hof ging in op de digitale reclame geircht op kinderen.

Prof.dr. Melissa Little die in 2015 ook verbonden was aan de Universiteit Leiden kreeg een eredoctoraat voor haar onderzoek aan systeembiologie van nierontwikkeling en regeneratieve therapie voor nierziekten. Prof. dr. Robbert Dijkgraaf ontving het eredoctoraat voor zijn werk waarbij hij topologische wiskundige concepten toepast op de kwantumveldentheorieën uit de natuurkunde.

Verslaggeefster Gerry van Bakel sprak met Robbert Dijkgraaf, Carel Stolker en Ankie Broekers-Knol.

Tussendoor verzorgden Leidse studenten een muzikaal intermezzo en na de slotwoorden van van de rector magnificus van de Leidse universiteit werd het Wilhelmus gezongen.

 

Advertentie

Leiden Science


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×