Science071: Wat doet muziek met je brein?

Vandaag bij Science 071: Universitair docent ‘gezondheids- en klinische neuropsychologie’ Rebecca Schaefer over de relatie tussen muziek en ons brein. Daarnaast hebben we Timon Krause te gast in de studio: De filosoof in de showbusiness als jonge mentalist. Ook spreken we met Maarten Schrama, een van de initiatiefnemers van de klimaatbrief van wetenschappers aan de Nederlandse universiteiten. Natuurlijk deze week ook het laatste wetenschapsnieuws, deze week met redactrice Anne Holleman. Tot slot zal onze andere redactrice Anne Dollee zal deze week de wetenschapsvraag over de veelvoorkomende schurft beantwoorden!

 

Als psycholoog en universitair docent ‘Gezondheids- en Klinische Neuropsychologie’ legt Rebecca Schaefer zich toe op de relatie tussen muziek en ons brein. Dat muziek invloed heeft op ons brein is duidelijk, maar wat voor invloed is lang niet altijd duidelijk. Wil je hier meer over weten? Luister hierboven het fragment terug! 

Vorige week hebben 22 wetenschappers een open brief gepubliceerd gericht aan de Nederlandse universiteiten, waarin zij oproepen om meer aan klimaatbeleid te doen. Assistent professor environmental biology Maarten Schrama was een van de opstellers van de brief. Redacteur Hidde sprak met hem. Luister hierboven het fragment terug!

In het wetenschapsnieuws praat Anne Holleman ons bij over thermokleding die gemaakt wordt van een nieuwe stof metatextiel en de derde mensachtige in de evolutietheorie. Luister hierboven het fragment terug!

Timon Krause werd in 2014 gekroond tot de jongste Nederlands Kampioen Mentalisme ooit. Twee jaar later, in 2016, volgde de titel Best European Mentalist. Ook wist hij de finale van Holland’s Got Talent te behalen. Timon heeft drie boeken geschreven, waarvan een voor zijn vakgenoten in het mentalisme. Dit was al op zijn zestiende! Een heus multitalent, die afgelopen januari op trad in de Leidse Schouwburg met zijn nieuwe theatershow MINDGAMES. Wil jij meer weten over deze jonge mentalist? Luister hierboven het fragment terug!

Bijna elke student in Leiden kent wel iemand die schurft heeft gehad of was zelf het slachtoffer van de mijt die zorgt voor verschrikkelijke jeuk. Wat zijn de verschijnselen van schurft, of nog belangrijker; hoe behandel je schurft? Luister hierboven het fragment terug!

Advertentie

Leiden Science


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×