Vlnr: Gert-Jan Visser, eigenaar Pakkenfabriek, met Grace Flohr, Ton de Bruin en Marianne Passchier van Dress for Success. (Foto's: Gerry van Bakel).

Dress for Success geeft zelfvertrouwen en een mooie outfit

Wie gaat solliciteren, wil er graag op zijn of haar best uitzien. Dress for Succes helpt daarbij een handje. In hun winkel hangen kledingstukken in allerlei maten en kleuren. Van mantelpakjes, jurken, rokken en blouses tot broeken met jasjes en kostuums. Werkzoekenden met een laag inkomen kunnen komen winkelen voor sollicitatiekleding. “Wij geven niet alleen kleding, maar ook advies en zelfvertrouwen.”

Ton de Bruin is de nieuwe voorzitter van Dress for Success. Hij zoekt nieuwe vormen van samenwerking met ondernemers, want hij denkt dat vrijwilligersorganisaties zoals Dress for Success en bedrijven elkaar kunnen helpen en versterken. De Bruin kijkt voor zijn organisatie naar samenwerken met modeketens in de stad. Zoals bijvoorbeeld de Pakkenfabriek. Eigenaar Gert-Jan Visser wil Dress for Success graag ondersteunen en kleding doneren. En dat komt goed uit want aan goede kleding voor mannen heeft De Bruin nog wel wat gebrek. “Mannen kopen minder vaak nieuwe kleding en denken er meestal ook niet aan om hun oude kleding te doneren. We zijn ook wel heel kritisch in wat we aannemen. Iemand moet er echt op vooruit gaan.”

Visser vertelt dat hij ook in zijn bedrijf mensen in dienst heeft die soms al een tijdje werkeloos waren. “Mensen die tijdens de crisis aan de kant zijn komen te staan, maar echt wel iets kunnen en een kans verdienen.”  Visser denkt dat de juiste kleding voor een sollicitatie belangrijker is dan we soms denken. “Een eerste indruk is heel belangrijk en een goed pak kan daarbij helpen.” Ook De Bruin benadrukt dat werk heel erg belangrijk is, zowel om financieel onafhankelijk te zijn, maar ook voor de sociale contacten.

Huisvesting
Voor de eigen organisatie is De Bruin nog op zoek naar nieuwe huisvesting. De winkel in de Beatrixstraat gaat dicht en het is lastig om voor weinig geld goede winkelruimte te huren. “Dat is moeilijk, we moeten voor een nieuwe locatie de marktwaarde betalen. We zijn maar een paar dagdelen per week open en dus zoeken we ook hiervoor partners.” Samen een ruimte delen, scheelt in de kosten maar kan ook nieuwe synergie opleveren, aldus de nieuwe voorzitter van Dress for Success. Hij doet daarom graag een oproep tot samenwerking.

Verslaggeefser Gerry van Bakel in geprek met Ton de Bruin (Dress for Success) en Gert-Jan Visser (eigenaar Pakkenfabriek)

Wie kleding wil doneren of in aanmerking wil komen voor kleding van Dress for Success of meer informatie zoekt over deze organisatie, kan terecht op de website van Dress for Success.

 

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×